Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 4. kolo
09.11.2023 18:45 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Farum Park, Farum

Reportáž

Nordsjaelland tentokráte nepřesvědčil a po remíze s Trnavou si zkomplikoval situaci ve skupině

Dánský Nordsjaelland po úvodní porážce s tureckým Fenerbahce (1:3) deklasoval bulharský Ludogorec (7:1) a poté neměl větší potíže ani na Slovensku s Trnavou (2:0), ovšem nyní v domácím prostředí nepotvrdil úlohu favorita a se Spartakem selhal - věnoval mu totiž vůbec první bod ve skupině H a se sedmi body je stále druhý, nicméně vzhledem k výhře týmu z Razgradu nad tím z Istanbulu (2:0) drží před třetí příčkou už jen jednobodový odstup.

Hosté si naopak díky premiérovému bodovému zisku ještě uchovali alespoň teoretickou naději na jarní fázi Konferenční Ligy, i když ta je v tuto chvíli hodně malá. Svěřenci trenéra Johannese Hoffa Thorupa sice měli míč v držení z více jak šedesáti procent, ale v jiných statistických ohledech nedominovali. Do čtvrtečního utkání vstoupili dle očekávání aktivněji, jenže úvodní rána Nygrena byla nepřesná a po odehrané čtvrthodině neplatila branka Marcuse Ingvartsena kvůli těsnému ofsajdu.

V následujícím průběhu mířili o pár decimetrů mimo tři tyče hostující Štětina i domácí Osman, pak gólman Takáč ve stoprocentní možnosti vychytal rozběhnutého Ingvartsena. Jeden z prvních klíčových momentů se urodil přesně po odehrané půlhodině - pozdější střelec Michal Ďuriš totiž zahrál ve vlastní šestnáctce rukou po přihrávce Freseho a finský rozhodčí Al Emara ukázal směrem na penaltový puntík.

Nabídnutou možností vzápětí nepohrdl nesmírně agilní Ingvartsen, který poslal bezmocného Takáče na opačnou stranu. Spartak v následujícím průběhu srovnal krok a více se tlačil do zakončení, překvapivého vyrovnání se dočkal v 61. minutě. O konečném nerozhodném výsledku rozhodl již zmiňovaný Ďuriš, neboť po pasu Oforiho z levé strany rozvlnil síť na hranici ofsajdové pasti úspěšnou hlavičkou a po více než tříminutovém čekání nakonec byla tato jeho trefa uznána.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele