Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 2. kolo
05.10.2023 21:00 CET
7 : 1
(4:1)
Stadión:
Farum Park, Farum

Reportáž

Fanoušci Nordsjaellandu (© twitter.com/FCNordsjaelland)

Nordsjaelland doslova rozcupoval Ludogorec a napravil tak úvodní zaváhání v Istanbulu

Nordsjaelland prošel jako nůž máslem nevyzpytatelnými předkoly Konferenční ligy, ovšem na úvod skupiny H narazil v Istanbulu a vysoce favorizovanému Fenerbahçe podlehl po výsledku 1:3. Ve své úvodním domácím utkání se chtěl vytáhnout proti bulharskému Ludogorci a to se mu povedlo, jelikož zaznamenal rekordní výhru 7:1 a výrazně tak oživil své naděje na postup do jarních bojů KL.

Klub z Razgradu si před čtrnácti dny hladce poradil se slovenskou Trnavou (4:0) a zdálo se, že se v jeho případě blýská na lepší časy, nicméně po tomto až neuvěřitelném debaklu se znovu musí vrátit nohama na zem. V tabulce klesl na třetí místo se třemi body, FC naopak poskočilo na druhou příčku se stejným bodovým ziskem, ale s mnohem lepším skóre. Svěřenci trenéra Johannese Hoffa Thorupa se dostali do vedení z první vážnější akce utkání.

Již po necelých šedesáti odehraných sekundách zahrál Rwan Cruz po rohovém kopu z levé strany smolně rukou ve vlastní šestnáctce a albánský rozhodčí Xhaja bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil Marcus Ingvartsen a nezaváhal, jelikož svou umístěnou přízemní střelu poslal přesně do pravého spodního růžku. Ludogorec na tuto trefu ještě dokázal odpovědět o sedm minut později.

Unikajícího Rwana Cruze totiž ve vlastním pokutovém území evidentně podrazil Frese a Xhaja podruhé během devíti minut nekompromisně ukázal na penaltový puntík. Nabídnutou šancí nepohrdl Olivier Verdon, který svůj dloubák usměrnil pod levou šibenici do protipohybu bezmocného gólmana Hansena. Dánský celek si však vzal zpět své ztracené vedení o dvě minuty později a od tohoto momentu na trávníku doslova vládl.

Obrovskou hrubku totiž vyrobil gólman Padt, jenž váhal s rozehrávkou tak dlouho, až ho o balón obral Ibrahim Osman a ten nadvakrát přeci jen rozvlnil síť. Domácí pojistili svůj náskok krátce po odehrané hodině, když Jeppe Tverskov se po rohovém kopu z pravé strany nejvýše vyšplhal do vzduchu a přesnou hlavičkou zamířil k protější konstrukci kolem dívajícího se Padta.

Neuběhlo ani dalších osmdesát sekund a Nordsjaelland definitivně rozhodl o svém úspěchu. Po akci Osmana a elegantním zakončení patičkou v podání Ingvartsena zakončoval ze šesti metrů úplně volný Benjamin Nygren a ten zcela prázdnou branku nemohl minout - 4:1. Krátce po změně stran tempo hry přeci jen opadlo, ale ve druhé polovině závěrečné části pokračovalo FC v nefalšovaném ofenzivním koncertu.

Pátou trefu přidalo v 68. minutě, neboť střílenou přihrávku Osmana z levého křídla si nešťastně srazil do vlastní sítě skluzující Son. O šest minut později měl podruhé v tomto střetnutí přesnou mušku Nygren, jehož kroucený pokus levačkou ze čtrnácti metrů zapadl ke vzdálenější tyči - 6:1. V 86. minutě nakonec uzavřel gólový účet střídající Christian Rasmussen, protože z metru dorazil míč do naprosto odkrytého prostoru tří tyčí.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele