Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina G, 5. kolo
30.11.2023 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů PAOK (© AFP)

PAOK vyloupil Frankfurt a zajistil si přímý postup do osmifinále Konferenční ligy

PAOK pokračoval ve skvělých výkonech ve skupinové fázi Konferenční ligy i na půdě nečekaného šampiona Evropské ligy z roku 2022 Frankfurtu a díky překvapivému vítězství 2:1 si definitivně zajistil jistotu prvenství ve skupině G, tedy i přímý postup do osmifinále. Řecký celek v dosavadních pěti zápasech zvítězil počtvrté a jen jednou remizoval, se třinácti body si tedy na čele vytvořil nedostižný čtyřbodový náskok právě před Eintrachtem.

Německý favorit měl svému soupeři co vracet, neboť na jeho půdě prohrál začátkem října taktéž 1:2, ovšem reparát se mu vůbec nepovedl a obsadí tak konečné druhé místo znamenající play off o osmifinále Konferenční ligy. Frankfurt má na kontě devět bodů a Helsinky ani Aberdeen ho už dohnat nemohou, jenomže se svým celkovým vystoupením v hlavní fázi spokojen určitě nebude.

Úvodní poločas se nesl v ofenzivním duchu, nicméně diváci se i přes nespočet šancí na obou stranách žádného gólu nedočkali. Do druhého poločasu vlétli lépe hosté a z kýženého vedení se mohli radovat v 52. minutě, ovšem pokus Mbwany Samatty proletěl o několik decimetrů vedle pravé tyče. Neuběhly však ani další tři minuty a PAOK přece jen vsítil důležitou vedoucí branku.

Gólový účet otevřel devětadvacetiletý polský obránce Tomasz Kędziora, jenž se po sérii odrazů zjevil v pokutovém území soupeře a svou přesnou přízemní ranou uklidil balon k levé konstrukci. Domácí se ale v žádném případě nehodlali vzdát a ani ne za další tři minuty bleskově odpověděli. O vyrovnání se postaral čtyřiadvacetiletý egyptský forvard Omar Marmoush, který si seběhl před hranici brankového území na parádní pas Chaïbiho a prudkou hlavičkou zavěsil k bližší tyči.

Eintracht od této chvíle tlačil, avšak poslední slovo měl soluňský tým. O jeho cenném vítězství rozhodl zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem tradiční srbský kanonýr Andrija Živkovič, když po ráně Brandona Thomase stál ve správnou chvíli na správném místě a s dorážkou z bezprostřední blízkosti neměl větší problémy. Domácí potkala v nastaveném čase ještě jedna rána, jelikož kvůli dvěma žlutým kartám během pouhých tří minut byl vyloučen Kristijan Jakič.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele