Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina G, 3. kolo
26.10.2023 21:00 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

Radost hráčů Frankfurtu (© AFP)

Eintracht ponížil Helsinky šesti góly

Nebohé HJK Helsinky to v Německu pořádně schytaly a po třech zápasech Konferenční ligy jsou ve skupině poslední. Naopak na postupovou příčku se vyhoupl Eintracht, jenž tak dal rychle zapomenout na porážku z minulého kola. Už v prvním poločase bylo vymalováno, protože Eintracht pokořil brankáře Östa čtyřikrát a po změně stran přidal další dva kousky.

Průběh to byl jednoznačný a Eintrach vykročil za vítězstvím už v úvodní desetiminutovce. První velkou šanci ještě spálil Marmúš, ale hned vzápětí se po ruce Raitalyho kopala penalta a tu bezpečně proměnil Francouz Eric Dina Ebimbe. V tu chvíli ještě nikdo netušil, že půjde o vítěznou branku a de facto rozhodující okamžik. Domácí následně navýšili skóre na 2:0 a 3:0 ve 27., respektive 31. minutě, když nejprve po rohovém kopu udeřil Robin Koch a po něm z dorážky překonal Östa Umar Marmúš.

Prohrávat ve Frankfurtu po půlhodině hry už o tři góly, to byla noční můra hostujícího trenéra Korkeakunnase a bohužel pro něj nezůstalo skóre domácích ještě narostlo. V nastaveném čase zvyšoval na 4:0 hlavičkující Tuta a obrana Helsinek tím dokonala zpackaný první poločas.

Těžko odhadovat, co musel trenér Korkeakunnas svým svěřencům o přestávce říkat, ovšem pravdou je, že zápas byl z pohledu Helsinek v podstatě ztracen. Eintracht navíc ve svém snažení nepolevoval a dál navyšoval skóre. V 55. minutě se mezi střelce zapsal i Tunišan Skhiri, když ho dobrou přihrávkou našel Ebimbe, a to ještě před ním trefil tyčku Knauff. Eintracht hrál v naprosté pohodě a jen zázrak by ho o připravil o náskok.

Finové se ve druhém poločase přece jen dostali do šance, nicméně střelu Keskinena vyrazil brankář Grahl. Moc práce neměl a na druhé straně selhal v zakončení Knauff. Šesté brance Helsinky stejně nezabránily. Až v poslední minutě zápasu vyzval Chandler skvělou přihrávkou Dinu Ebimbeho a ten se po druhé v zápase zapsal mezi střelce.

Helsinky na německého soupeře nestačily a jejich šance na postup ze skupiny povážlivě klesly. Naopak Eintracht se posunul na druhou příčku a na stoprocentní PAOK ztrácí tři body. Toppmollerův tým může udělat důležitý krok na cestě za postupem v dalším kole v Helsinkách, kde bude znovu velkým favoritem.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele