Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - 1. zápasy
07.03.2024 21:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Fanoušci Dinama Záhřeb (© AFP)

PAOK letos poprvé na evropské scéně padl, Záhřeb slavil po trefách bronzového Petkoviče

Dinamo Záhřeb porazilo v úvodním duelu osmifinále Konferenční ligy PAOK 2:0. O úspěchu úřadujícího chorvatského mistra rozhodl dvěma přesnými zásahy Bruno Petkovič, jenž vytvořil pro svůj tým velmi slibnou pozici do odvety. Góly bronzového medailisty z posledního světového šampionátu navíc znamenaly první porážku Řeků v letošní sezoně evropských pohárů. Tu přitom tým ze Soluně zahájil už ve druhém předkole této soutěže.

Řecký PAOK si zařídil místenku v osmifinále už skvělými výkony ve skupinové fázi, když bez jediné porážky a s celkovými 16 získanými body ovládl skupinu G. Dinamo mělo cestu poněkud trnitější, v šestnáctifinále ovšem ukázalo skvělou formu a překvapivě postoupilo přes španělský Betis. Chlubit se navíc mohlo i sérií devíti zápasů v řadě bez porážky.

První půle dlouho připomínala spíše taktickou bitvu, o čemž svědčila i statistika střel na bránu, která po půlhodině hry zela prázdnotou na obou stranách. Na první větší příležitost si diváci museli počkat až do 37. minuty a ta k radosti domácích diváků skončila gólem. Petkovič využil velké chyby jednoho z obránců týmu ze Soluně a přesto, že první střelu dokázal Dominik Kotarski pokrýt, na dorážku chorvatského kanonýra už byl krátký.

Rodák z města Metkovič se dokázal prosadit znovu, když oživil pro diváky poměrně nezábavný druhý poločas a v 71. minutě přízemní střelou propálil Kotarského. PAOK nekladl příliš velký odpor. Za celé utkání ani jednou nevystřelil na bránu Ivana Nevističe, a utkání tak směřovalo k jednoznačnému závěru. Nic na tom nezměnila ani střela Thomase Murga, která opět nemířila mezi tři tyče.

Dinamo tak domácí zápas dotáhlo do vítězného konce. Odveta je na programu 14. března v řecké Soluni.

Autor: Livesport.cz / Šimon Suchý

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele