Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina G, 3. kolo
26.10.2023 21:00 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů PAOK (© AFP)

PAOK předvedl ve Skotsku famózní obrat

Neuvěřitelný večer prožili ve Skotsku fotbalisté PAOKu Soluň. Řecký celek prohrával s Aberdeenem ještě čtvrthodinu před koncem o dva góly, ale v nastavení dokonal obrat a zvítězil 3:2, když brankáře Roose postupně překonali Despodov, Vieirinha a Schwab. PAOK tak zůstává bez ztráty kytičky a je velmi blízko postupu do jarní fáze.

Postupové ambice si naopak zkomplikoval Aberdeen a s jedním bodem po třech zápasech to bude mít složité. Obzvlášť, když v příštím kole zavítá na horkou soluňskou půdu.

Přitom domácí zápas se vyvíjel dobře a vše nasvědčovalo tomu, že získá důležité tři body. Je ale pravdou, že první poločas nebyl v jeho podání úplně optimální. Aberdeen v něm sice neinkasoval, ale mnohem častěji byl u balónu PAOK a ten také vyprodukoval jediné dvě střely na branku. V opravdu velké šanci se ve 13. minutě ocitl Giannis Konstantelias, gólovou radost mu však překazila tyč. Šlo o nejnebezpečnější moment prvního poločasu.

Po změně stran se nechali Řekové nemile zaskočit a hned v 50. minutě se zjevil sám před brankářem Kotarskim Bojan Miovski. Svojí misi v bezprostřední blízkosti brány zvládl a Aberdeen vedl 1:0. Do ještě větší euforie dostal Pittodrie Stadium po samostatném úniku Dante Polvara a v rozmezí pouhých osm minut vedl skotský celek už o dva góly. Stačily dvě chvilky nepozornosti a hosté se dostali do velkých potíží.

Tento průběh zápasu PAOK evidentně zaskočil a Aberdeen celkem v poklidu kontroloval skóre. Hra se navíc kouskovala a nic nenasvědčovalo tomu, že se schyluje k fantastickému obratu. PAOK k němu zavelel v 73. minutě. Giannis Konstantelias předvedl úžasnou individuální akci a místo zakončení posunul před prázdnou branku Kirilovi Despodovi. Kontaktní branka polila Řeky svěcenou vodou. Šest minut před koncem propálil vše před sebou Vieirinha a brankář Roos na přední tyči nestačil zasáhnout. Dvoubrankový náskok Skotů se tak rázem rozplynul. A mělo být hůř. Už v nastaveném čase Slobodan Rubežič nešikovně fauloval Ozdoeva a sudí šel po chvilce váhání k videu. Ten byl jasný - pokutový kop. Jedinečnou šanci dokonat obrat z 0:2 na 3:2 využil Stefan Schwab. Příznivci Aberdeenu se ponořili do smutku. Jejich oblíbený tým promrhal dvoubrankový náskok a po třech kolech je ve skupině poslední. Naopak vstříc postupu nakročil PAOK, jenž zůstává stoprocentní.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
0:1

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele