Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - odvety
16.03.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Anderlechtu (© AFP)

"Žlutou ponorku" potopil v Konferenční lize Anderlecht

Nádherné utkání plné neproměněných šancí přineslo osmifinále Konferenční ligy mezi domácím Villarrealem a až devátým celkem belgické nejvyšší soutěže, tedy Anderlechtem. První zápas v Belgii skončil poměrně překvapivou remízou 1:1 a Villarreal tak doma potřeboval zabrat. Jenže jediný gól zápasu ale vstřelil čtvrt hodiny před koncem hostující Slimani a poslal outsidera do další fáze soutěže.

V podstatě hned z úvodní rozehrávky přišla také první šance španělského klubu. Baenu naleznul krásným pasem ve vápně Chukwueze, jednadvacetiletý záložník Villarrealu postupoval osamocen vstříc brankáři Verbruggenovi, prosadit se ale nedokázal.

Setiénovi svěřenci téměř nepouštěli soupeře k míči a naopak si vytvářeli další nadějné příležitosti. Střílel tentokrát Samuel Chukwueze, jeho pokus ale dokázal na brankové čáře zastavit stoper Debast.

Na druhé straně se musel hned z protiakce činit Pepe Reina, který dokázal zneškodnit náběh Amuza. Následně si však vybral slabší chvilku, když chyboval v rozehrávce, a až když hosté nedokázali jeho zaváhání využít, mohl si zhluboka oddechnout.

Těsně před pauzou zněla branková konstrukce Sporting Clubu. To když se k dorážce projektilu Moralese dostal Gerard Moreno. V obrovské šanci trefil přibližně z penaltového puntíku pouze břevno.

Ani druhý poločas nebyl od samého začátku rozhodně skoupý na šance. Po nějakých pěti minutách se před odkrytou brankou zjevil Panaman Murillo, vysoko ale přestřelil. O chvíli později se k další dorážce probojoval Gerard Moreno, tentokrát se proti němu ale vyznamenal Verbruggen.

Ve třiasedmdesáté minutě zprava centroval Murillo, podařilo se mu krásně najít Slimaniho, jenž se uvolnil a po pěkné individuální akci zakončil z bezprostřední blízkosti. Gólman Reina byl tentokrát krátký a Anderlecht tak otevřel skóre.

Těsně před koncem základní hrací doby si Villarreal vypracoval slibnou šanci na vyrovnání. Chukwueze našel ve vápně Pareja, ten si zpracoval míč a nahrál jej Jacksonovi. Senegalský středopolař ale šancí pohrdnul a opět nechal vyniknout famózního Verbruggena.

Žlutí se tak s poháry pro tuto sezónu loučí a na svůj triumf z před dvou sezón tak nenaváží. Naopak Anderlecht jde proti všem předpokladům dál a může se těšit na čtvrtfinálové boje.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Bastaron

2:0

Reagovat
Messiáš

Setien je parodie na trenera

Reagovat
Shevchenko

No Emery no party

Reagovat
Xavi

Co to má jako být? To nemyslí vážně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele