Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

čtvrtfinále - 1. zápasy
13.04.2023 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Majeed Ashimeru (© AFP)

Alkmaar prohloubil krizi a z Bruselu odjíždí s dvoubrankovým mankem

Anderlechtu se sice příliš nedaří na ligové scéně a jen těžko bude bojovat o nejvyšší příčky, ovšem v Evropě letos zažívá pohádkovou sezónu a nyní v prvním čtvrtfinálovém utkání Konferenční ligy udělal výrazný krok do semifinále, jelikož konkurenční Alkmaar porazil 2:0. Díky tomuto úspěchu protáhl svou sérii bez porážky už na sedm utkání za sebou, AZ naopak neuspělo počtvrté v řadě a vytoužené semifinále se mu naopak přeci jen vzdálilo.

Čtvrteční utkání nebylo z diváckého pohledu příliš atraktivní a po celou bodu spíše převažovala taktická stránka. Belgický vyzyvatel však hrál s o něco větším sebevědomím a hned svou první větší možnost v polovině úvodního dějství přetavil ve vedoucí gól. Po akci na pravé straně odcentroval před branku Dreyer a rozběhnutý Michael Murillo od pravého rohu brankového území pokořil hlavou bezmocného brankáře Ryana.

AZ se po změně stran snažilo změnit svůj styl a vůbec poprvé se dostalo do slušné možnosti ve 48. minutě. Řecký kanonýr Pavlidis předvedl samostatnou akci po pravé straně a následně mířil ke vzdálenější tyči, jenomže gólman Verbruggen byl pozorný a jeho tvrdou ránu odvrátil do bezpečí. Hosté si vytvořili svou největší možnost tohoto střetnutí krátce po odehrané hodině.

Kerkez stihl na hrací ploše dlouhý pas Beukemy a poté ve skluzu předložil míč pro zcela osamoceného Mijnanse, jehož volej zaplachtil těsně nad břevno. Domácí výběr zvýšil svůj náskok v 70. minutě. Druhou uklidňující trefu přidal pětadvacetiletý ghanský záložník Majeed Ashimeru, který si výtečně zpracoval pas Amuzua z levého křídla a z hranice pokutového území nekompromisně zavěsil k pravé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
Pablos

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele