Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

čtvrtfinále - 1. zápasy
13.04.2023 21:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Terem Moffi (© AFP)

Moffiho excelentní nůžky výhru Nice neznamenaly, Basilej našla oporu v Amdounim

Ve zřejmě spravedlivou remízu vyústil první zápas čtvrtfinále Konferenční ligy mezi Basilejí a Nice. Především se pak nesl v režii dvou útočníků, a to Zekiho Amdouniho, který domácí z proměněné penalty posadil na koně, aby po obrátce zařizoval nerozhodný výsledek. Za hosty se dvakrát prosadil Terem Moffi, jenž úřadoval v závěru první půle, podruhé přitom svěťácky.

První jakousi pološanci si vytvořilo Nice ve 14. minutě, to když centr od pravé lajny do šestnáctky vyprodukoval Rosario, Laborde se dostal k hlavičce, jenže nebyl v úplně ideálním postavení, a tak stěží mohl představovat větší nebezpečí pro brankáře Hitze. Ve 23. minutě přišel na řadu na opačné straně daleko důležitější moment. Ndoye unikl za soupeřovu obranu, ve vápně do něj zezadu drcnul pozdě se vracející Todibo a sudí Nyberg nařídil pokutový kop. K němu se postavil Amdouni, který zamířil účelně a chytře doprostřed brány.

Nice se pochopitelně pokoušelo najít cestu za srovnáním stavu, ve 29. minutě se v pokutovém území objevil ve velké tutovce Thuram, trestuhodně ovšem netrefil kýžené zařízení. Závěr první půle každopádně OGC vyšel parádně, a nejenže opravdu úspěšně odpovědělo na Amdouniho úvodní přesný zásah, dokonce se ještě stačilo ujmout vedení.

U všeho podstatného byl přitom Moffi, nová zimní posila klubu od Azurového pobřeží z Lorientu. Nejprve se ve 38. minutě ve skluzu neprosadil z blízkosti Laborde, trefil totiž pouze bránícího Adamse, od něj se nicméně balón odrazil k nigerijskému forvardovi, který již pohotově zacílil. A v první minutě nastavení prvního dějství udeřil Moffi podruhé, jeho excelentní nůžky po pasu zleva od Labordeho přitom bezpochyby budou kandidovat na nejpohlednější trefu minimálně tohoto celého čtvrtfinále.

V 53. minutě se pokoušel Moffi zapsat dokonce hattrick, je ale nutno podotknout, že jeho střelba v tomto případě postrádala snad všechny atributy, jež k možnému sukcesu potřeboval. Obecně hosté hlídali těsný náskok bez větších potíží, přesto ho na své straně ve finále neudrželi.

V 70. minutě Basilej založila poněkud nenápadnou akci, o to tvrději každopádně francouzský soubor možná tenhle moment zabolel. I Amdouni se zapsal do gólových statistik podruhé, výtečný pas zprava na něj totiž k hranici brankového území vyprodukoval Lang. Nejistě si počínal hlavně Todibo, hříšník, jenž způsobil penaltu. Jaksi totiž neodhadl směr letu míče a v poslední fázi souboje ho nešikovně podskočil.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr, uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Bastaron

1:1

Reagovat
Pablos

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele