základní skupiny - skupina A, 3. kolo
24.06.2017 17:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Portugalci smetli Novozélanďany čtyřmi góly a jsou v semifinále

Portugalský národní tým nepřipustil v závěrečném zápase skupiny A s Novým Zélandem sebemenší komplikace a po výhře 4:0 postupuje do semifinále Konfederačního poháru z prvního místa. V souběžně hraném duelu Ruska s Mexikem sice zvítězili druzí jmenovaní a stejně jako Portugalci tak postupují dále se ziskem sedmi bodů, ovšem při rovnosti bodů i nerozhodného vzájemného zápasu rozhodlo lepší skóre v podání mistrů Evropy. To Nový Zéland končí bez bodů poslední.

Kanonádu do novozélandské sítě odstartoval Cristiano Ronaldo, jehož záhy doplnil Bernardo Silva a v závěru se ještě trefili André Silva s Nanim. Jedinou kaňkou na zcela bezproblémovém večeru tak je zranění Bernarda Silvy, který z utkání předčasně odstoupil kvůli poraněnému kotníku.

Reprezentace All Whites do utkání vstoupila slibně, ovšem po úvodní střele Chrise Wooda netrvalo dlouho a zápas se začal přiklánět na stranu favorita. Z první šance ještě Cristiano Ronaldo napálil jen brankovou konstrukci, ovšem krátce po půlhodině hry dostala hvězda madridského Realu ještě lepší příležitost v podobě pokutového kopu za faul Smithe na Danila Pereiru při bránění rohového kopu. Ronaldo se s ničím nerozpakoval a tvrdou ranou pod břevno poslal svůj tým do vedení. Šlo již o jeho pětasedmdesátý reprezentační gól, jímž v žebříčku nejlepších evropských kanonýrů Ronaldo vyrovnal druhého Sándora Kocsise.

Jen pár minut nato potopil naděje Novozélanďanů na zvrat Bernardo Silva, jehož po svižné akci na levé straně vybídl ke snadnému zakončení do poloprázdné branky Eliseu. Čerstvá posila Manchesteru City však v tu chvíli špatně došlápla a do druhé půle již ani nevyběhla.

Čtvrthodinu po změně stran měl snížení na noze aktivní Wood po dobrém pasu Doylea, ovšem portugalský brankář Rui Patricio si s nastalou situací perfektně poradil. Místo zdramatizování zápasu tak závěrečné minuty nabídly ještě zdvojnásobení portugalského náskoku. Nejprve se v osmdesáté minutě prosadil po individuální akci André Silva povedenou střelou pod břevno a v samotném nastavení ještě proti odevzdanému soupeři stanovil konečné skóre 4:0 Nani.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
paver

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Kixi Syhimour

1:3 nebo 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele