základní skupiny - skupina B, 2. kolo
22.06.2017 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Německo - Chile 1:1

Souboj o předčasné zajištění prvního místa ve skupině B nakonec žádné rozřešení nepřinesl. Národní týmy Německa s Chile spolu totiž po brankách Alexise Sáncheze a Larse Stindla remizovaly 1:1, a přestože již mají postup do vyřazovací fáze na dosah, nesmí polevit ani v závěrečných skupinových zápasech.

Alexisova trefa ze samého úvodu utkání stanovila hned několik nových milníků: forvard Arsenalu se touto brankou osamostatnil na čele střeleckých statistik své země s osmatřiceti zásahy a zároveň skóroval jubilejní čtyřstý gól v historii Konfederačního poháru. Blízko k navýšení náskoku měl poté Eduardo Vargas, jenže napálil pouze břevno. Do kabin se tak nakonec v poločase odcházelo za nerozhodného stavu, neboť se i v druhém zápase za sebou prosadil útočník Lars Stindl.

Druhá půle již příliš napínavých momentů nepřinesla, a tak se již skóre neměnilo. Němci i Chilané tedy mají shodně po čtyřech bodech a v závěrečných zápasech proti Kamerunu, resp. Austrálii si na dálku mohou zasoupeřit o první místo ve skupině podle toho, který tým zvítězí větším rozdílem. Nečekaná vysoká porážka by naopak mohla stále znamenat předčasné vypadnutí z turnaje.

Hned v šesté minutě jako by německý stoper Shkodran Mustafi pozapomněl, že nejde o zápas na klubové úrovni, neboť nepřesnou rozehrávkou namazal svému spoluhráči z Arsenalu Alexisovi, který v kombinaci s Arturem Vidalem přetavil rychlý protiútok v pohotové zakončení na přední tyč a první gól zápasu. Chilané byli navíc při chuti i nadále a od druhé trefy večera je v devatenácté minutě dělily jen centimetry. Vargasova rána z dobrých třiadvaceti metrů totiž skončila na spodní části břevna branky Marca-Andrého ter Stegena a k úlevě brankáře Barcelony se míč následně odrazil do bezpečí.

Němci tak přečkali to nejhorší a sami naopak ještě do přestávky srovnali. Lars Stindl, který již předtím štiplavou střelou otestoval pozornost brankáře Herrery, stál v pokutovém území na správném místě, aby zblízka doklepl do sítě perfektní centr Jonase Hectora. Chilané po změně stran usilovali o opětovný zisk vedení, jenže nadějným pokusům Alexise, Vidala i Vargase vždy scházelo o kousek přesnější zakončení. Když pak s další střelou na opačné straně neuspěl ani aktivní Stindl, skončilo utkání Německa s Chile remízou 1:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
paver

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to nekde v TV?

Reagovat
smazaný uživatel

čt sport

Reagovat
Coutinho10

ARD (Das Erste)

Reagovat
smazaný uživatel

Napodiv, jednoznačne to najlepšie, čo môže reprezentačný futbal mužských A tímov ponúknuť. Úradujúci majster sveta vs hegemón západnej pologule.

Nemci majú väčšiu prestíž, ale aj menšiu smolu. Ak by pohár vyhralo Chile väčšina znalcov uzná, že vyhrať 3 turnaje za 3 roky je viac ako stať sa majstrom sveta.

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Hanba RTVS ze nedavaju takto atraktivny zapas ale zensky basketbal, ktory (s logickych dovodov) nikoho nezaujima...

Reagovat
Benfica

mňa to síce nezaujíma tiež, ale tak je to Slovenský národný tým a myslím si, že národná televízia by mala uprednostňovať svoje národné tímy, a taktiež nemôžeš s istotou povedať, že tento zápas by bol sledovanejší, osobne tomu neverím lebo ešte hraje slovensko euro sub-21..

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme je pravda ze viac ludi sleduje Slovensko na eure do 21. Inak ked sme uz pri tom, preco nema na toto narodna televizia prava, ked tam mame nas narodny tim? Suhlasim s tym ze by mali uprednostnovat svoje narodne timy,lenze zrovna zensky basketbal v porovnani s futbalom zaujima len minimum ludi a za druhe ked maju cas davat relaciu zo zivlom Havranom tak to neberiem za narodnu televiziu...tolko ku tomu

Reagovat
Benfica

no to aj mňa prekvapuje prečo 21 není na RTVS, ale ani v Portugalsku to nebeží na RTP (ktorá vysiela celý konfederačný pohár), ale na Sport TV.

a hej súhlasím, tie relácie mohli dať inokedy, keď nie je nič live..

Reagovat
Benfica

ani TVP v Poľsku nevysiela Euro 21, neviem prečo je to takto..

Reagovat
smazaný uživatel

Je to pomerne divne no. Myslim si ze je to podstatny turnaj, hraju na nom bezne hraci co hraju zaklad v kluboch v prvych ligach...pre mna co sa podstaty tyka rovna konfederacnemu poharu. Hlavne mna to na Dajto nebavi pozerat, s vynimkou Jurka sami traged to komentuje + teda ked nespolukomentuje Zeman tak sa mi dviha tlak

Reagovat
Benfica

hej no to euro je dôležitý turnaj, a tiež zaujímavý, pre mňa síce nie je dôležitejší ako Pohár konfederácii, ale svoju dôležitosť iste má..

pre mňa čo sa týka TV tak, hlavne, že to je v TV, na čom už mi až tak nezáleží.. a môžeš to pozerať aj na nete, Portugalsko s Macedónskom napríklad nikto tu dávať v TV nebude, tak vždy to istí ten net..

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ja to na sport365live zvyknem sledovat.

Reagovat
Benfica

ja na firstrow.. okrem takýchto turnajov všetko tam čo sa týka futbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

Aleeeeeeexiiis dobre....jen do nich

Reagovat
dextroza_m

Fakt ti dva idioti neví, ze dostal Alexis žlutou za to odkopnuti míče??

Reagovat
smazaný uživatel

Nevšimli si, stane se.

Jinak mi ale dvojice Pečeně-Hyský přijde na Čt s přehledem top...

Reagovat
ZB 07

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele