základní skupiny - skupina B, 1. kolo
18.06.2017 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Kamerun - Chile 0:2

Atraktivní podívanou, mnoho evropských fotbalových hvězd i neuznané branky přineslo večerní utkání základní skupiny B na Konfederační pohár v Rusku. Papírovým favoritem byli jihoameričtí kontinentální šampioni pod vedením trenéra Pizziho, čemuž nasvědčoval i průběh úvodních minut. Už v té první mohlo jít Chile do vedení po střele Diaze, trefil však pouze pravou tyč kamerunské branky a gólman Ondoa si mohl oddechnout.

V sedmnácté minutě se o slovo přihlásil také jediný zástupce české ligy na turnaji. Mistr Afriky a nyní také české nejvyšší soutěže se Slavii, defenzivní středopolař Michel Ngadeu, nastupuje na turnaji za reprezentační mužstvo coby střední obránce, přesto vstřelil po povedeném centru od spoluhráče hlavičkou pěkný gól. Ten však kvůli ofsajdu, jenž byl už předtím máván i pískán, neplatil.

Nejkontroverznějším momentem celého utkání byl však až ten, který přinesl nastavený čas první půle. Po parádní přihrávce středem hřiště od Vidala se k míči dostal Eduardo Vargas a tváří v tvář Ondoovi potvrdil svou pověst kanonýra v reprezentačním dresu, gól však po konzultaci s rozhodčími u videa nebyl pro postavení mimo hru uznán. V následné diskusi, jenž se okamžitě rozběhla na sociálních sítích i v médiích, se však došlo k závěru, že pokud se o ofsajd jednalo, tak jen o velmi těsný a gól platit měl.

Druhý poločas pak tolik zajímavých akcí nepřinesl. V sedmdesáté třetí minutě hlavičkoval v kamerunském vápně Isla, balon ale netrefil ideálně a v soupeřově sítě tak místo míče skončil sám Chilan. O sedm minut později se už však vítězové Copa América mohli radovat. Střídající Alexis Sanchéz poslal do vápna centrovaný míč a a hlavička Artura Vidala znamenala první branku zápasu.

Tu druhou pak v nastaveném čase přidal Eduardo Vargas, jenž do branky pohodlně zametl balon po střele Alexise, jenž skončila na obránci Kamerunu. I tento gól nejprve rozhodčí pro ofsajd neuznal, sudí u videa však tentokrát rozhodl ve prospěch chilského kanonýra a zápas tak skončil vítězstvím jihoamerického mužstva 2:0.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 pre Kamerun, Aboubakar

Reagovat
smazaný uživatel

Ngadů Ngadý

Reagovat
ZB 07

Tak tohle nebyl faul ani náhodou, ukradenej gól...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně že maj video

Reagovat
ZB 07

Tak nevím, v jakých momentech ho můžou používat...ale teď by se hodilo no.

Reagovat
Coutinho10

Misa dal gola a on to prerusi

Reagovat
Coutinho10

jak mu sundal ty trenky

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
adoxx

Tohle se většinou pouští no ,ale dalo se to posoudit jako offside

Reagovat
ZB 07

Video úřaduje ale tohle bylo tak o nanometr...

Reagovat
adoxx

Bylo to na hraně no ,většinou se to pouští ,ale tak musí taky zařadit video no

Reagovat
ZB 07

Když ho měli zařadit (při gólu Ngadeua), ho pro jistotu nepoužili vůbec

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
adoxx

Reagovat
smazaný uživatel

Tak gól z offside už neuvidíme aj keby šlo o milimeter :D je to spravodlivé ale tu šlo fakt o to najtesnejšie postavenie mimo hru :)

Reagovat
ZB 07

Nezaslouženě

Reagovat
ZB 07

To sou zmatky s tím videem

Reagovat
smazaný uživatel

Rátajú sa nohy veľmi dobre to vidno teraz regulárny gól vamos Chile :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele