základní skupiny - skupina B, 1. kolo
19.06.2017 17:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Austrálie - Německo 2:3

Úřadující mistři světa Němci dokázali v prvním zápase Konfederačního poháru FIFA porazit Austrálie celkovým skóre 3:2. Svěřenci Joachima Lowa měli zápas plně kontrolou, navzdory tomu, že se soupeři podařilo hned dvakrát skórovat.

Německo bylo pochopitelně velkým favoritem a úvod dějství nenechával nikoho na pochybách. Už v 5. minutě se Evropanům povedla krásná akce, kterou uvnitř šestnáctky střelou z první zakončil Lars Stindl. Uklidňující první branka Němcům pomohla a za chvíli se ocitl ve stoprocentní příležitosti Julian Brandt, kterého však skvěle vychytal brankář Mathew Ryan. Ve 23. minutě pro změnu odmítl vedení Sandro Wagner, jenž měl spoustu času srovnat si mířidla a nakonec poslal balón těsně vedle a k dalšímu zákroku donutil Ryana aktivní Brandt.

Německo mělo prvních 25 minut obrovskou převahu, jenomže před koncem poločasu jejich výkon polevil a Australané nečekaně trestali. Tom Rogić nevěděl co s balónem, tak se ze střední vzdálenosti rozhodl vypálit, trefil však obránce, od kterého se mu balón vrátil a jeho následná druhá rána už skončila za Lenovými zády.

Austrálie se z vyrovnání dlouho neradovala. Jen o dvě minuty později byl faulován Goretzka a sudí nařídil pokutový kop. S ním si poradil záložník PSG Julian Draxler a Německo znovu vedlo. Na začátku druhého poločasu se navíc Němcům podařilo odskočit na rozdíl dvou branek a to se nakonec ukázalo jako klíčové. Ve 48. minutě zakončil svůj postup pokutovým územím Goretzka a Ryan byl znovu bez šance. Australané se ale znovu zničehonic dokázali vrátit do zápasu, když střela Tomiho Juriče prošla až do sítě. Celou záležitost ještě stvrdila videotechnologie. V 59. minutě si zkoušel vymodlit pokutový kop Aziz Behich, ale sudí zůstal neoblomný.

Bohužel závěrečná půlhodina toho příliš nenabídla, snad s výjimkou pohledné individuální akce Wernera, který orazítkoval tyč. Zbytek zápasu si Němci bez problému hlídali a Australany nakonec porazili 3:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
ZB 07

Nádhernej začátek Němců

Reagovat
smazaný uživatel

Austrálie hrozně bídná...

Reagovat
smazaný uživatel

Horší než jsem myslel

Reagovat
ZB 07

Němci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele