Češi v zahraničí: Schick se vrátil do základu, Pospíšil se zase trefil a vede polskou ligu!

Patrik Schick se vrátil do základní sestavy AS Řím, ale proti AC Milán se svým týmem neuspěl. Lukáš Mareček si ve druhém utkání za Lokeren připsal asistenci. Potřetí za sebou se střelecky prosadil Martin Pospíšil z polského Bialystoku a se svým mužstvem poskočil do čela tabulky.

Černý půjde s poraněným kolenem v prosinci na operaci

Český fotbalista Václav Černý z Ajaxu se v polovině prosince podrobí operaci pravého kolena, ve kterém si před měsícem přetrhl zkřížený vaz. Zákrok se uskuteční na klinice Hessingpark v německém Augsburgu.

Lavičku mrzí zranění Černého, tým musí najít nového lídra

Trenér české reprezentace do 21 let Vítězslav Lavička udělal v nominaci na kvalifikační zápasy se San Marinem a Moldavskem pět změn. Zatímco do obrany sáhl kvůli nevydařenému utkání s Chorvatskem, záložníka Václava Černého vyřadilo ze hry vážné zranění kolena, kvůli kterému ho čeká několikaměsíční pauza. Tým tak podle kouče musí najít nového lídra.

Černý má přetržený vaz v koleni a sezona pro něj skončila

Pro reprezentanta do 21 let Václava Černého z Ajaxu Amsterodam předčasně skončila sezona. Dnešní vyšetření potvrdilo, že si ve středečním pohárovém utkání přetrhl přední zkřížený vaz v koleni. Nyní ho čeká operace a několikaměsíční rekonvalescence. Ajax o tom informuje na svém webu.

Černý nastoupil za Ajax, dal gól a vážně si poranil koleno

Český záložník Václav Černý z Ajaxu nedohrál včerejší utkání nizozemského poháru s třetiligovým De Dijkem, ve kterém přispěl jedním gólem k výhře 4:1 a postupu do osmifinále. Dvacetiletý fotbalista si podle twitterového účtu amsterodamského celku vážně poranil koleno.

Černý chce být lídrem jednadvacítky a udržet si místo v Ajaxu

Útočník Václav Černý chápe, že je vnímán jako jeden z tahounů proměněné reprezentace do 21 let, a chce naplnit vysoká očekávání. Devatenáctiletý fotbalista by si také rád udržel místo v prvním týmu Ajaxu, kam se vrátil po jarní části minulé sezony v druholigové rezervě.

Jednadvacítka podle Černého měla větší potenciál, než ukázala

Václav Černý dohrával závěrečný zápas ve skupině na evropském šampionátu jednadvacítek v Polsku proti Dánům v křečích a po prohře 2:4 a vyřazení ve skupině jen těžko hledal slova. Devatenáctiletý ofenzivní talent Ajaxu cítil, že český celek měl větší potenciál, než na turnaji ukázal...

Náš velký sen je pořád stejný, pokusíme se postoupit, řekl Černý

Přestože naděje jednadvacítky na účast v semifinále Eura po čtvrteční výhře Slovenska nad Švédskem 3:0 poklesly, podle Václava Černého zůstává v českém týmu bojovná nálada a mladíci dál žijí svůj postupový sen. Pokud Italové neporazí 2:0 Německo, budou "Lvíčata" v závěrečném vystoupení skupiny C potřebovat zvítězit nad Dánskem minimálně o tři góly.

Možná je i dobře, že máme Němce hned na úvod, řekl Černý

Ofenzivní záložník Václav Černý vítá, že česká reprezentace do 21 let změří síly s největším favoritem evropského šampionátu Německem hned v nedělním prvním utkání základní skupiny. Devatenáctiletý hráč Ajaxu Amsterodam věří, že "Lvíčata" na závěrečném turnaji v Polsku navážou na výkony z kvalifikace a postoupí navzdory pozici outsidera do semifinále.

Černý chce na ME ukázat trenérům Ajaxu, že má na nejvyšší úroveň

Přestože na jaře odehrál za A-tým Ajaxu jen deset minut, dorazil talentovaný útočník Václav Černý na závěrečnou přípravu jednadvacítky před mistrovstvím Evropy v Polsku v dobré náladě. Na šampionátu by rád trenérům v klubu ukázal, že má na to, aby hrál na nejvyšší úrovni.

Černý stále bojuje se zády, šanci tak dostává mladý Kluivert

Sedmnáctiletý syn nizozemské legendy Patricka Kluiverta Justin dostává nečekaně prostor v hlavním týmu Ajaxu Amsterodam. Nahrává mu, že právě na jeho pozici má Ajax velké problémy kvůli zdravotním potížím. Týká se to i českého talentu Václava Černého, který bojuje s poraněním zad.

Černý dal první hattrick za Ajax a myslí na místo v prvním týmu

Hodně hlasitě o sobě v pátek dal vědět Václav Černý. Mladý český útočník se zatím natrvalo neprobojoval do áčka amsterdamského Ajaxu a musí se spokojit s místem v rezervě. Ta působí ve druhé nizozemské lize a naposledy porazila 5:2 Den Bosch...

Černý po gólovém debutu za Ajax doufá, že příští sezona bude jeho

Český reprezentant do 21 let Václav Černý měl velkou radost, že při svém nedělním debutu v základní sestavě Ajaxu pomohl gólem k ligovému vítězství 4:0 nad Twente. Osmnáctiletý ofenzivní talent doufá, že v příští sezoně si vybojuje pevné místo v A-týmu nizozemského klubu.

Nejlepším dorostencem FAČR zvolil Václava Černého

Nejlepším českým dorostencem roku 2015 byl zvolen Václav Černý. Osmnáctiletý útočník Ajaxu Amsterodam počtvrté v kariéře vyhrál anketu Grassroots, kterou FAČR oceňuje nejlepší hráče a trenéry mládežnického, ženského a neprofesionálního fotbalu a futsalu.

Černý bude pokračovat v Ajaxu, vysloužil si novou smlouvu

Na další roky strávené v amsterdamském Ajaxu se může těšit Václav Černý. Talentovaný český útočník letos nakoukl do prvního týmu slavného nizozemského klubu a od vedení si vysloužil novou smlouvu platnou do června 2020. Stejně dlouhé kontrakty čerstvě mají také záložníci Donny van de Beek a Abdelhak Nouri...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele