Další články

Olomoucký brankář předvedl gesto fair play, bodů se ale nedočkal

I když hráči Olomouce nezachytili start nové ligové sezony a v 6. kole v Jablonci nutně potřebovali uspět, jejich brankář Miloš Buchta v prvním poločase ještě za stavu 0:0 předvedl gesto fair play. Zkušený osmatřicetiletý gólman přiznal, že tečoval střelu Jana Chramosty, a domácí zahrávali rohový kop. Po změně stran Buchta třikrát inkasoval a Sigma utrpěla porážku 0:3.

I při výhře 4:0 byl olomouckým hrdinou brankář Buchta

Ačkoli Olomoučtí vyhráli v Mladé Boleslavi 4:0, nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen jejich brankář Miloš Buchta. Za nerozhodnutého stavu totiž chytil několik šancí domácích hráčů a napravil si tak dojem po nevydařeném minulém utkání se Slavií.

Nejlepší brankář ligy Buchta začal novou sezonu třemi góly

V květnu byl Miloš Buchta zvolen nejlepším brankářem sezony první ligy, start nového ročníku mu ale nevyšel podle představ. Třikrát inkasoval od Slavie, což se mu za posledních dva a půl roku stalo teprve podruhé. Věří ale, že se z porážky 0:3 s olomouckými spoluhráči rychle oklepe.

Buchta vychytal Jablonec, ale jako hlavní hrdina se necítil

Přestože zlikvidoval nejméně tři gólové šance a hlavní měrou pomohl olomouckým fotbalistům k bezbrankové remíze v Jablonci, necítil se brankář Miloš Buchta jako hlavní hrdina zápasu. Po jubilejní desáté nule v této ligové sezoně děkoval i spoluhráčům, kteří prý několikrát zabránili jistému gólu.

Asi už na ligu nemáme, řekl Buchta po prohře Olomouce na Dukle

Podle olomouckého kapitána a brankáře Miloše Buchty porážka 0:2 na Dukle ukázala, že předposlední tým tabulky už možná na první fotbalovou ligu nemá. V závěrečných dvou kolech se ale nováček nejvyšší soutěže chce o záchranu poprat.

Štěpán a Buchta podepsali s Olomoucí dvouleté smlouvy

Nováček první ligy Olomouc získal dvě zkušené posily pro novou sezonu. Se Sigmou dnes podepsali dvouleté smlouvy záložník Vojtěch Štěpán a brankář Miloš Buchta, kteří už na Hané dříve působili.

Do Olomouce by se měl z Rumunska uchýlit brankář Buchta

Olomouc by měl posílit brankář Miloš Buchta. Zkušený čtyřiatřicetiletý brankář, který minulých pět sezon působil v rumunských prvoligových klubech, na Hané v případě úspěšných zdravotních testů podepíše smlouvu. Na odchodu ze Sigmy jsou naopak Jan Javůrek, Jan Schulmeister a Aleš Škerle...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele