Další články

Češi v zahraničí: České góly na Slovensku, hvězdou víkendu Jankto

Obránce West Hamu Vladimír Coufal si připsal asistenci v utkání proti Manchesteru City. Hvězdou víkendu se však stal Jakub Jankto ze Sampdorie Janov, jenž se brankou a asistencí podílel na vítězství 3:1 na půdě Atalanty Bergamo. Na Slovensku skórovali Nicolas Šumský a Oskar Fotr. V nizozemské Eredivisie pokračuje ve své renesanci záložník Václav Černý, který zapsal další gólovou přihrávku.

Opavu posílil Sus, Jurečka byl přeřazen do rezervy

Opavu posílil obránce Martin Sus. Devětadvacetiletý hráč, který naposledy působil ve slovenské Seredi, podepsal se Slezany roční smlouvu s opcí. Naopak do divizní rezervy byl přeřazen záložník či útočník Václav Jurečka.

Češi v zahraničí: Zmrhal debutoval v Itálii, Ondrášek prolomil střelecké mlčení

Z českých fotbalistů v zahraničních soutěžích se střelecky prosadili jen čtyři. Josef Kvída ve druhé nizozemské lize zachránil Nijmegenu bod. K remíze přispěli také na Slovensku Filip Twardzik a Ondřej Novotný. K remízovému výsledku přispěl i Zdeněk Ondrášek v Major League Soccer, za Dallas se trefil vůbec poprvé. Z dalších událostí stojí za zmínku debut Jaromíra Zmrhala v italské Brescii a začátek ligových soutěží v Německu či Španělsku...

Češi v zahraničí: Necid dal gól PSV, Kadeřábek i Darida přispěli k postupu

Tomáš Necid vstřelil za Den Haag v nizozemské Eredivisie branku silnému PSV Eindhoven. Ten ale nakonec výsledek otočil i díky asistenci Michala Sadílka. Gól si připsal v německém poháru Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu, jeho tým se ale na postup nakonec pořádně nadřel. V poklidu naopak prošla do dalšího kola Hertha, i zásluhou branky Vladimíra Daridy. Branku vstřelil také obránce Augsburgu Marek Suchý, ovšem bohužel vlastní a bundesligový klub nečekaně z poháru vypadl na půdě SC Verl.

Češi v zahraničí: Pospíšil s Přikrylem asistovali v Polsku

Dva čeští záložníci Tomáš Přikryl a Martin Pospíšil si připsali po jedné asistenci v dresu Jagiellonie Bialystok, která remizovala 2:2 v Lubinu. Brankář Tomáš Koubek neuspěl v boji o francouzský superpohár proti Paris Saint Germain.

Češi v zahraničí: Petrášek rozhodl "český zápas" v Polsku, Papadopulos dal gól Legii

Michal Papadopulos a Tomáš Petrášek v Polsku a také Erik Daniel na Slovensku se dokázali střelecky prosadit o uplynulém víkendu. V Nizozemsku se neúspěšně v dresu PSV Eindhoven pokoušel o superpohár Michal Sadílek. Brankář Zdeněk Zlámal zase prožil maratónský penaltový rozstřel ve skotském ligovém poháru.

Češi v zahraničí: Simič skóroval při debutu v chorvatské lize

Obránce Stefan Simič pomohl Hajduku Split k vítězství v prvním kole chorvatské ligy. Debut v polské Ekstraklase má za sebou záložník Tomáš Přikryl. Vyhrál také Lukáš Droppa v novém působišti v Rumunsku.

Češi v zahraničí: Zlámal ve finále neuspěl, Hladký je hrdinou St. Mirrenu

Čeští brankáři ve Skotsku měli velký víkend. Zdeněk Zlámal neuspěl ve finále poháru s Hearts proti Celticu. Václav Hladký naopak v baráži o nejvyšší soutěž pomohl St. Mirrenu k udržení, když v penaltovém rozstřelu nedostal ani jeden gól. Obránce Marek Suchý se rozloučil s angažmá v Basileji a Jaroslav Plašil definitivně uzavřel kapitolu ve francouzském Bordeaux.

Češi v zahraničí: Papadopulos slavil titul, Plašil se dojemně loučil

Největší úspěch kariéry oslavil útočník Michal Papadopulos z polských Gliwic, které získaly premiérový polský titul. Gólových zápisů se dočkali obránci Filip Novák z tureckého Trabzonsporu a Adam Hloušek z Legie Varšava. Trefil se také záložník Jaroslav Navrátil, který s Go Ahead Eagles bojuje v baráži o postup do nizozemské Eredivisie.

Češi v zahraničí: Koubek chytil penaltu, Pavelka byl vyloučen

Žádný z českých fotbalistů v evropských soutěžích o uplynulém víkendu neskóroval. Výrazně ale svému týmu pomohl třeba brankář Tomáš Koubek z francouzského Rennes, který zlikvidoval v nastaveném čase pokutový kop soupeře. Naopak své Kasimapase moc nepomohl reprezentační záložník David Pavelka, který byl ještě v prvním poločase vyloučen a jeho tým přišel o vedení i všechny body.

Češi v zahraničí: Skóroval Kadeřábek, Štěch slavil postup

Obránce Pavel Kadeřábek z německého Hoffenheimu se trefil do sítě Borussie Mönchengladbach. Gól dal za rezervu Ajaxu také záložník Václav Černý. V Anglii neúspěšně bojoval o postupové play-off do Premier League Tomáš Kalas s Bristolem, naopak postup do druhé ligy slavil brankář Marek Štěch s Lutonem.

Češi v zahraničí: Trefy Vaňka a Mihálika, ale i tragédie v Turecku

Ondřej Mihálik z rezervy nizozemského Alkmaaru i Ondřej Vaněk z ruské Ufy proměnili pokutové kopy. Nejsmutnější příběh se ale o víkendu napsal v turecké lize. Při cestě ze zápasu v Kayseri bohužel zemřel český reprezentant a útočník Alanyasporu Josef Šural.

Češi v zahraničí: Necidova trefa na body nestačila

Tomáš Necid skóroval na hřišti PSV Eindhoven, ale svému Den Haagu k bodům nepomohl. Na trávníku se objevil i další útočník ze slávistické líhně Tomáš Pekhart ve druhé španělské lize. Na trávník se po zranění zase vrátil Jan Morávek v dresu bundesligového Augsburgu.

Češi v zahraničí: Střelecký víkend! Góly padaly od Švýcarska po Maďarsko

Čeští fotbalisté v zahraničí prožili celkem vydařený střelecký víkend. Marek Suchý rozhodl o vítězství Basileje. V Maďarsku se trefil Michael Rabušic, ve druhé nizozemské lize skóroval za béčko Ajaxu Václav Černý a Jaroslav Navrátil z Go Ahead Eagles se prosadil dokonce dvakrát v zápase proti Dordrechtu. Ondřej Vaněk z ruské Ufy zase i za svůj kratičký pobyt na trávníku stihl dvě asistence proti CSKA Moskva.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele