Z reprezentace vypadli Schick, Krmenčík a dva brankáři

Česká reprezentace přišla těsně před dnešním srazem v Praze před zápasy na Kypru, v Izraeli a ve Skotsku o dva nejlepší útočníky. Kvůli zranění vypadli z nominace Patrik Schick a Michael Krmenčík. Ze zdravotních důvodů bude scházet také brankář Ondřej Kolář a kvůli hrozbě karantény po návratu do Brém bude chybět i další gólman Jiří Pavlenka. Trenér Jaroslav Šilhavý dodatečně povolal útočníka Zdeňka Ondráška a brankáře Tomáše Koubka s Filipem Nguyenem.

Češi v zahraničí: Součkovi ukradli gól, Petráškovi a Černému zůstaly

Tomáš Souček se podílel na vítězství West Hamu United, ale branku mu nakonec sebrali. Pavel Kadeřábek si zase v bundeslize užil triumf Hoffenheimu nad Bayernem. Gól dával v polské lize obránce Tomáš Petrášek a s Rakówem atakuje čelo tabulky. Branky začíná sbírat Václav Černý v nizozemském Twente. Michael Krmenčík se v Belgii musel spokojit s asistencí...

Češi v zahraničí: Zazářil Krmenčík, dva góly dal i Schwarz

Dvě branky Michaela Krmenčíka pomohly Bruggám k jasnému vítězství ve Waregemu. Střelecky zasvítil v polské lize Petr Schwarz. Dvěma proměněnými penaltami pomohl k vítězství Rakówa nad Bielskem Bialou...

Češi v zahraničí: Střelecký víkend! Premiérové trefy Krmenčíka, Schicka i Kalase

Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští hráči v zahraničních soutěžích. V Anglii se trefil obránce Bristolu Tomáš Kalas. Poprvé v belgické lize skóroval Michael Krmenčík i v německém Leverkusenu Patrik Schick. Branku si ovšem připsali i Milan Škoda za turecký Rizespor, Tomáš Pekhart z Legie Varšava či Tomáš Wágner z kyperské Salaminy.

Pavlenka prožil nejtěžší sezonu kariéry: Sestup by byl tragédie, řekl

Brankář Jiří Pavlenka prožil psychicky nejnáročnější sezonu v kariéře. Český reprezentační gólman s Brémami do poslední chvíle bojoval o udržení v německé bundeslize a s tradičním účastníkem nejvyšší soutěže odvrátil hrozbu sestupu až v baráži proti druholigovému Heidenheimu. Případný sestup by podle Pavlenky v Brémách považovali za tragédii.

Češi v zahraničí: Škoda načal druhou stovku. Gebre a Kadeřábek asistovali

Asistence v německé lize si připsali Pavel Kadeřábek i Theo Gebre Selassie. Zejména v případě jeho Werderu Brémy šlo o víkendu o důležité vítězství v boji o záchranu. Další gól v Turecku si připsal Milan Škoda v Turecku a skóroval i Petr Schwarz v Polsku za Raków.

Češi v zahraničí: Škoda v klubu kanonýrů, Vaněček se trefil dvakrát

Milan Škoda vstoupil gólem z penalty za Rizespor do Klubu ligových kanonýrů. Šlo o jeho 100. branku v kariéře. V turecké lize se střelecky prosadil také obránce Filip Novák za Tranbzonspor. David Vaněček se dvakrát trefil v maďarské lize za Puskás Akademii. Na Slovensku se blýskl za Pohronie obránce Petr Pavlík.

Češi v zahraničí: Škoda zlomil Muslerovi nohu, pak gólem porazil Galatasaray

Bývalý útočník Slavie Milan Škoda se trefil v turecké lize a pomohl svému Rizesporu porazit Galatasaray Istanbul, ovšem také nešťastně zranil uruguayského brankáře Fernanda Musleru. V Polsku se trefil kapitán Rakówa Czestochowa Tomáš Petrášek.

Češi v zahraničí: Pekhart rozhodl o vítězství Legie, Schick pomohl k obratu

Útočník Tomáš Pekhart rozhodl jedinou brankou prestižní zápas polské Ekstraklasy, ve kterém jeho Legia Varšava přetlačila Lech Poznaň. Patrik Schick vyrovnal za Lipsko v zápase proti Kölnu na 1:1 a pomohl mu k obratu v zápase. Důležitou výhru oslavili v bundeslize Jiří Pavlenka a Theo Gebre Selassie z Brém, které vyhrály na půdě Schalke. Češi už se zapojili do lig také v Maďarsku a Litvě.

Bude to jako jet bez motoru, říká k zápasům bez diváků Pavlenka

Český reprezentační brankář Jiří Pavlenka z Brém očekává, že zápasy bez diváků v restartované německé lize budou jako jízda bez motoru. Sestupem ohrožený Werder bude v pondělní dohrávce úvodního bundesligového kola po dvouměsíční přestávce hostit Leverkusen.

Pavlenka: Bundesliga může být velkým příkladem pro další soutěže

Bundesliga už příští sobotu jako první z velkých soutěží znovu rozehraje sezonu přerušenou koronavirem a podle brankáře Brém Jiřího Pavlenky to ukazuje, že Němci zvládli pandemii dobře. Jeho celek se mohl ve čtvrtek jako poslední z nejvyšší soutěže vrátit do tréninku v kompletním složení a má přes týden na to, aby naladil formu na úvodní utkání.

Zraněný brankář Pavlenka bude Brémám chybět v sobotu proti Hertě

Brankář Jiří Pavlenka se ve středečním čtvrtfinále Německého poháru zranil, když utrpěl trhlinu v přitahovači. Délka absence sedmadvacetiletého českého reprezentanta je zatím neznámá, Brémám bude chybět přinejmenším v sobotním ligovém duelu na hřišti Herthy Berlín. Předposlední tým tabulky o tom informoval na svém webu.

Češi v zahraničí: Vydrovi to pálí. Premiérově se trefili Pekhart a Břečka

Matěj Vydra se podruhé v řadě trefil v anglické lize za Burnley. Tomáš Souček naopak na Anfieldu proti Liverpoolu odehrál jen něco málo přes poločas kvůli zranění. V polské lize se trefili dva Češi, zatímco Tomáši Petráškovi a jeho Rakówu to na body nestačilo. Tomáš Pekhart pečetil vítězství Legie Varšava svou první brankou po přestupu. Premiérový gól vstřelil i obránce Tomáš Břečka v Turecku.

Češi v zahraničí: Schick byl mužem zápasu, Vydra rozhodl, Vaněček protáhl sérii

Reprezentační útočník Patrik Schick pomohl gólem k vítězství Lipska nad Brémami 3:0, navrch dostal cenu pro nejlepšího hráče zápasu. Matěj Vydra zase rozhodl prvním gólem v této sezoně Premier League o vítězství Burnley na hřišti Southamptonu. Dařilo se i hráčům v menších ligách. Na remíze Rakówa Czestochowa s Legií Varšava měl v polské Ekstraklase nemalý podíl Petr Schwarz. David Vaněček další trefou zase protáhl svou střeleckou šňůru v Maďarsku.

Češi v zahraničí: Kadeřábkovi sebrali gól, Vaclík a Hladký vychytali čistá konta

Pavel Kadeřábek přispěl k vítězství Hoffenheimu na hřišti Werderu Brémy. Reprezentačního spoluhráče Jiřího Pavlenku v brance domácích dokonce překonal, gól ale nakonec ve statistikách zapsán nemá, protože byl označen za vlastní. Další čeští brankáři měli veselejší víkend. Tomáš Vaclík ze španělské Sevilly i Václav Hladký ze skotského St. Mirrenu vychytali čistá konta.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele