Další články

Elegantní, silný na míči, skvěle četl hru. Beckenbauer pohledem velkých jmen

Franz Beckenbauer je považován za jednoho z nejlepších fotbalistů historie. Během kariéry vyhrál téměř všechno, co se dalo a jako bonus přidal dva Zlaté míče. Na hřišti působil dominantním, ale přesto elegantním dojmem. To ostatně nejčastěji zmiňovaly i fotbalové osobnosti, které se k Císařově kariéře během let vyjadřovaly.

Beckenbauer byl vzor se vším všudy, výjimečný člověk, uvedl Straka

Bývalého fotbalisty a nyní trenéra Františka Straky se velmi dotklo úmrtí legendárního německého obránce a kouče Franze Beckenbauera, kterého považoval za výjimečného člověka. "Císaře" osobně poznal. V rozhovoru s ČTK Straka zavzpomínal na to, jakou poklonu Beckenbauer coby trenér pozdějších mistrů světa ze Západního Německa složil československé reprezentaci po čtvrtfinálové výhře 1:0 na šampionátu v roce 1990.

Franz Beckenbauer - Císař

Když fotbaloví historici vyhlašovali ankety o hráče století v jednotlivých zemích světa, téměř vždy vítězili ofenzivní hráči. V Brazílii Pelé, v Argentině Maradona, ve Francii Platini, v Itálii Rivera, či ve Španělsku di Stéfano. Německo bylo výjimkou. A to rozhodně ne proto, že by postrádalo slavné střelce nebo brilantní tvůrce hry.

08.01. Životopisy 157 komentářů
Zaujalo nás

Byl to rytíř fotbalu, mám na něj jen ty nejkrásnější vzpomínky, říkal Panenka o Beckenbauerovi

Bývalý fotbalista Antonín Panenka vzpomíná na zesnulého obránce a trenéra Franze Beckenbauera jen v tom nejlepším světle. Přezdívka "Císař" podle něj odpovídá charakteru legendy světového fotbalu. V rozhovoru s ČTK také ocenil, jak Beckenbauer přijal finálovou porážku od Československa na mistrovství Evropy 1976.

V 78 letech zemřel legendární německý hráč a trenér Beckenbauer

V 78 letech zemřel legendární německý hráč a trenér Franz Beckenbauer. Elegantní obránce s přezdívkou "Císař" získal kompletní sadu medailí z mistrovství světa, jako kouč přidal zlato a stříbro. Nedělní úmrtí dvojnásobného držitele Zlatého míče oznámila rodina.

"Císař" Beckenbauer se do dějin fotbalu zapsal zlatým písmem

Je považován za jednoho z nejlepších světových fotbalistů všech dob, ve sbírce úspěchů má Němec Franz Beckenbauer prakticky všechny významné trofeje v čele s tituly mistra světa i Evropy, pohárovými i ligovými primáty či dvěma Zlatými míči. Později se mu dařilo i v trenérské a funkcionářské roli.

FIFA suspendovala Beckenbauera za odmítnutí spolupráce

FIFA provizorně suspendovala na 90 dnů německou legendu Franze Beckenbauera ze všech aktivit spojených s fotbalem. Bývalý vynikající hráč a úspěšný trenér podle FIFA odmítl spolupracovat s etickou komisí, jež vyšetřuje volbu pořadatelů mistrovství světa 2018 a 2022.

Rekordman Messi získal počtvrté v řadě Zlatý míč

Zlatý míč FIFA pro nejlepšího fotbalistu za rok 2012 získal argentinský útočník Barcelony Lionel Messi. Autor rekordních 91 branek za uplynulý rok vyhrál anketu už počtvrté v kariéře, čímž vytvořil nový rekord. Navíc všechny čtyři výhry si připsal za sebou, čímž překonal i Michela Platiniho, který v letech 1983-85 vyhrál třikrát po sobě.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele