Další články

Nominaci na nejlepšího afrického fotbalistu vévodí vítěz posledního vydání Mané

Po necelých třech letech bude opět vyhlášen nejlepší africký fotbalista. Desetičlenné nominaci vévodí vítěz posledního vydání ankety útočník Sadio Mané, který v únoru pomohl senegalské reprezentaci k premiérovému zlatu na africkém šampionátu.

Řeka Mersey se zbarvila do ruda: 14. kolo Premier League v kostce

Nůžky se rozevírají. Po čtrnáctém kole nejsledovanější fotbalové soutěže světa se zdá být ještě jasnější, že o titul si to rozdají tři týmy. A zatímco Chelsea ve Watfordu i Manchester City na hřišti Aston Villy o výhru bojovaly do poslední minuty, Liverpool v Merseyside derby svého městského soka suverénně rozdrtil.

Bratranci Mendyovi kritizují média, která si je spletla s jmenovcem

Brankář londýnské Chelsea Édouard Mendy a jeho bratranec Ferland Mendy z Realu Madrid kritizovali některá média, která zpravodajství o obvinění ze znásilnění týkajícího se jejich jmenovce Benjamina Mendyho doplnila chybně jejich fotografiemi. Francouzský mistr světa Mendy z Manchesteru City byl obviněn ze šesti případů znásilnění a jednoho sexuálního napadení. Vinu odmítá.

Čaroděj Mendy a vymetené šibenice v Leicesteru: 8. kolo Premier League v kostce

Nehrát dobře, a přesto vyhrát, se mezi anglickou elitou povede jen výjimečně. V 8. kole si tento kousek odškrtla vedoucí Chelsea, kterou v Brentfordu spasil fenomenální výkon brankáře Édouarda Mendyho a utažený volej obránce Bena Chilwella. Nadále proto drží jednobodový náskok před Liverpoolem.

Ronaldova ďábelská show v Divadle snů: 4. kolo Premier League v kostce

Obnovená premiéra Cristiana Ronalda v dresu Manchesteru United se stala jednoznačným highlightem 4. kola anglické nejvyšší soutěže. Světový rekordman v počtu reprezentačních branek navíc beznadějně vyprodaný Old Trafford dostal hned dvakrát do varu a výraznou měrou přispěl k vítězství 4:1 nad Newcastlem, jež Red Devils katapultovalo do čela.

Hráčem sezony 2020/21 podle UEFA bude Jorginho, De Bruyne, nebo Kanté

Evropská fotbalová unie UEFA zveřejnila nominaci na cenu nejlepšího hráče minulé sezony. Získá ji buď jeden z vítězů Ligy mistrů z Chelsea, Jorginho či N'Golo Kanté, nebo hvězda jejich finálového soupeře Manchesteru City Kevin De Bruyne. Vítěz bude vyhlášen 26. srpna.

Fraška v Divadle snů: 34. kolo Premier League v kostce

Superliga vzbudila ve fotbalovém světě horoucí vášně. Protestovalo se před Stamford Bridge, na ulicích ve španělsku, v Anglii i v Itálii. A právě fotbaloví příznivci, kteří se jako jeden člověk semknuli, aby bojovali za zdravý a férový fotbal, měli velký podíl na konečném krachu ideově zvráceného podniku. Jen na Old Trafford to trochu přepískli...

La Mela v North London derby: 28. kolo Premier League v kostce

Nejzajímavějším zápasem uplynulého víkendu v Premier League bylo určitě severolondýnské derby. Zápasy Arsenalu s Tottenhamem jsou vždy tahákem kola, bez ohledu na to, zda dotyčné týmy bojují o titul nebo o kvalifikaci do Evropské ligy. Nedělní bitva nezklamala především zásluhou jednoho muže. Hlavním hrdinou byl střídající Erik Lamela - a strhl na sebe opravdu veškerou pozornost...

Lampard pasoval Mendyho na novou brankářskou jedničku Chelsea

Přestože v dresu Chelsea odchytal dosud jen dva zápasy, dostal senegalský gólman Édouard Mendy v úterním utkání Ligy mistrů se Sevillou (0:0) přednost před dosavadní španělskou brankářskou jedničkou Kepou Arrizabalagou. Nejdražší gólman historie zůstal na lavičce stejně jako na druhé straně český reprezentant Tomáš Vaclík.

Gólman Mendy jde v Čechových stopách z Rennes do Chelsea

Šestnáct let po příchodu Petra Čecha získala fotbalová Chelsea dalšího brankáře z Rennes. Novou posilou londýnského klubu se stal senegalský reprezentant Édouard Mendy. Chelsea za něj podle britských médií zaplatila 22 milionů liber (648 milionů korun).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele