Spartu posílil reprezentant Pavelka z Kasimpasy

Kádr Sparty posílil reprezentant David Pavelka. Devětadvacetiletý defenzivní záložník zamířil do týmu lídra české ligy z turecké Kasimpasy, vedení letenského klubu se podařilo jeho příchod dotáhnout těsně před půlnoční uzávěrkou přestupů. Pražané o tom informovali na svém webu. Pavelka se se Spartou dohodl na tříleté smlouvě.

Češi v zahraničí: Součkovi ukradli gól, Petráškovi a Černému zůstaly

Tomáš Souček se podílel na vítězství West Hamu United, ale branku mu nakonec sebrali. Pavel Kadeřábek si zase v bundeslize užil triumf Hoffenheimu nad Bayernem. Gól dával v polské lize obránce Tomáš Petrášek a s Rakówem atakuje čelo tabulky. Branky začíná sbírat Václav Černý v nizozemském Twente. Michael Krmenčík se v Belgii musel spokojit s asistencí...

Češi v zahraničí: Zazářil Krmenčík, dva góly dal i Schwarz

Dvě branky Michaela Krmenčíka pomohly Bruggám k jasnému vítězství ve Waregemu. Střelecky zasvítil v polské lize Petr Schwarz. Dvěma proměněnými penaltami pomohl k vítězství Rakówa nad Bielskem Bialou...

Češi v zahraničí: Střelecký víkend! Premiérové trefy Krmenčíka, Schicka i Kalase

Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští hráči v zahraničních soutěžích. V Anglii se trefil obránce Bristolu Tomáš Kalas. Poprvé v belgické lize skóroval Michael Krmenčík i v německém Leverkusenu Patrik Schick. Branku si ovšem připsali i Milan Škoda za turecký Rizespor, Tomáš Pekhart z Legie Varšava či Tomáš Wágner z kyperské Salaminy.

Češi v zahraničí: Škoda v klubu kanonýrů, Vaněček se trefil dvakrát

Milan Škoda vstoupil gólem z penalty za Rizespor do Klubu ligových kanonýrů. Šlo o jeho 100. branku v kariéře. V turecké lize se střelecky prosadil také obránce Filip Novák za Tranbzonspor. David Vaněček se dvakrát trefil v maďarské lize za Puskás Akademii. Na Slovensku se blýskl za Pohronie obránce Petr Pavlík.

Češi v zahraničí: Škoda zlomil Muslerovi nohu, pak gólem porazil Galatasaray

Bývalý útočník Slavie Milan Škoda se trefil v turecké lize a pomohl svému Rizesporu porazit Galatasaray Istanbul, ovšem také nešťastně zranil uruguayského brankáře Fernanda Musleru. V Polsku se trefil kapitán Rakówa Czestochowa Tomáš Petrášek.

Pavelka doléčil zranění, návrat na hřiště mu ale zhatila pandemie

David Pavelka z Kasimpasy doléčil vleklé zranění kolena, kvůli němuž byl od začátku října na marodce, na trávníky se kvůli pandemii nového koronaviru ale stále vrátit nemůže. S tureckým týmem český reprezentant po uzdravení trénoval pouze týden a kvůli přerušení soutěže se znovu musí připravovat sám.

Češi v zahraničí: Gólové hody českých střelců a Koubkova šílená minela

Mimořádně vydařený střelecký víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích. Dvakrát zacílil v zámořské Major League Soccer čerstvý reprezentant Zdeněk Ondrášek. V bundeslize skóroval Vladimír Darida, Serii A zase Ladislav Krejčí. Znovu se zadařilo i Tomáši Pekhartovi ve druhé španělské lize. To ale stále ještě není všechno...

Pavelka utrpěl zlomeninu čéšky a bude nejméně pět měsíců mimo hru

David Pavelka z Kasimpasy kvůli zranění podruhé za sebou přijde o sraz reprezentace. Osmadvacetiletý český záložník utrpěl v sobotním zápase turecké ligy zlomeninu čéšky a čeká ho minimálně pětiměsíční rekonvalescence. Informovala o tom hráčova agentura Sport Invest. V nominaci národního týmu Pavelku nahradil Lukáš Kalvach z Plzně.

Češi v zahraničí: Jankto pokořil Inter, poprvé se trefil Pekhart

V italské lize se mezi střelce zapsal záložník Jakub Jankto, který pokořil Inter Milán. Jeho Sampdorii to však na body nestačilo. Úspěšnější byl s premiérovou brankou v této sezoně Tomáš Pekhart ze španělského Las Palmas.

Češi v zahraničí: Ondrášek skóroval, dva hráči asistovali v bundeslize

Zdeněk Ondrášek se opět prosadil v dresu Dallasu v zámořské Major League Soccer. Momentálně si drží skvělou bilanci pěti gólů v posledních pěti zápasech, do kterých zasáhl. Asistenci si připsal v bundeslize Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu a také Jan Morávek z Augsburgu. Naopak nepříliš povedený zápas zaznamenal v Polsku obránce David Jablonský...

Češi v zahraničí: Zlámal ve finále neuspěl, Hladký je hrdinou St. Mirrenu

Čeští brankáři ve Skotsku měli velký víkend. Zdeněk Zlámal neuspěl ve finále poháru s Hearts proti Celticu. Václav Hladký naopak v baráži o nejvyšší soutěž pomohl St. Mirrenu k udržení, když v penaltovém rozstřelu nedostal ani jeden gól. Obránce Marek Suchý se rozloučil s angažmá v Basileji a Jaroslav Plašil definitivně uzavřel kapitolu ve francouzském Bordeaux.

Češi v zahraničí: Koubek chytil penaltu, Pavelka byl vyloučen

Žádný z českých fotbalistů v evropských soutěžích o uplynulém víkendu neskóroval. Výrazně ale svému týmu pomohl třeba brankář Tomáš Koubek z francouzského Rennes, který zlikvidoval v nastaveném čase pokutový kop soupeře. Naopak své Kasimapase moc nepomohl reprezentační záložník David Pavelka, který byl ještě v prvním poločase vyloučen a jeho tým přišel o vedení i všechny body.

Češi v zahraničí: Skóroval Kadeřábek, Štěch slavil postup

Obránce Pavel Kadeřábek z německého Hoffenheimu se trefil do sítě Borussie Mönchengladbach. Gól dal za rezervu Ajaxu také záložník Václav Černý. V Anglii neúspěšně bojoval o postupové play-off do Premier League Tomáš Kalas s Bristolem, naopak postup do druhé ligy slavil brankář Marek Štěch s Lutonem.

Češi v zahraničí: Necidova trefa na body nestačila

Tomáš Necid skóroval na hřišti PSV Eindhoven, ale svému Den Haagu k bodům nepomohl. Na trávníku se objevil i další útočník ze slávistické líhně Tomáš Pekhart ve druhé španělské lize. Na trávník se po zranění zase vrátil Jan Morávek v dresu bundesligového Augsburgu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele