Další články

Pro vývoj sezony to byla důležitá výhra, řekl Pavelka po triumfu v Plzni

Kapitán David Pavelka označil výhru Sparty 1:0 v Plzni za velmi důležitou nejen proto, že Pražané zvítězili v lize ve Štruncových sadech po 11 letech, ale i kvůli vývoji sezony. První triumf Letenských na hřišti Viktorie po 13 duelech nejvyšší soutěže zařídil právě jednatřicetiletý záložník trefou v 82. minutě. Kvůli velké euforii si gól moc nevybavil.

Pavelka: Leží na nás deka. Nic jiného než tvrdá práce to nezmění

Podle kapitána Davida Pavelky je na Spartě po páté remíze za sebou "slušná deka". Pražané hráli v devátém kole první ligy doma s Ostravou 1:1, přestože hosté vystřelili za celý zápas jedinkrát na branku. Pavelka si myslí, že Letenským chybí kvalita ve finální fázi.

Pavelka: Šance dotáhnout se na čelo je už mizivá, ale nikdo nepřestal věřit

Defenzivní univerzál David Pavelka přiznal, že šance fotbalistů Sparty na první titul od roku 2014 je mizivá, přesto se Pražané nevzdávají. Letenští v dohrávce 22. kola remizovali v Jablonci 1:1 a na vedoucího obhájce titulu Slavii a Plzeň ztrácejí devět bodů. Podle Pavelky sparťanům momentálně nevycházejí ani základní věci.

Věřím, že jsme v takovém rozpoložení, že zápas s Rangers zvládneme, řekl Pavelka

Záložník David Pavelka věří, že fotbalisté Sparty přijeli do Glasgow v takovém rozpoložení, aby čtvrteční zápas předposledního kola skupiny A Evropské ligy proti tamním Rangers zvládli. Pražané v neděli podlehli Slovácku na jeho hřišti 0:4, čímž vyrovnali svoji nejvyšší porážku v samostatné lize.

Potvrdil jsem, že v poslední době kvalitu v zakončení nemám, litoval Pavelka

Záložník Sparty David Pavelka hodně litoval své zahozené šance v první minutě odvetného duelu 3. předkola Ligy mistrů v Monaku. Pokud by ji proměnil, vzhledem k úvodní domácí prohře 0:2 by dvojutkání zdramatizoval. Domácí by pak podle něj nebyli tolik sebevědomí.

Vrchol bude teď, od Rapidu se odvine sezona, řekl sparťan Pavelka

Záložník David Pavelka považuje dvojzápas 2. předkola Ligy mistrů s Rapidem Vídeň za vrchol, od nějž se pro fotbalisty Sparty bude odvíjet sezona. Věří, že Pražané zužitkují zkušenosti z minulého ročníku, kdy ve skupině Evropské ligy narazili na pozdějšího francouzského mistra Lille, AC Milán a Celtic.

Pavelka by na poslední dva zápasy s Budějovicemi rád zapomněl

Poslední dva ligové zápasy s Českými Budějovicemi by fotbalista Sparty David Pavelka asi nejraději vymazal z paměti. Letenští na podzim doma s Dynamem překvapivě prohráli 2:4 a v zápase 24. kola na jihu Čech remizovali 0:0. Reprezentační záložník navíc v listopadovém duelu dostal červenou kartu a dnes neproměnil velkou šanci.

Pavelka: Předchozí zápasy nás nevytrestaly, ale teď to přišlo

Podle sparťana Davida Pavelky je porážka 0:1 s Bohemians 1905 v 17. kole první ligy trestem za předchozí nepřesvědčivé výkony. Devětadvacetiletý defenzivní záložník uznal, že "Klokani" zvítězili v malém pražském derby naprosto zaslouženě.

Asistent trenéra Pavelkovi předpověděl, že dá Slovácku gól

Premiérovým gólem po říjnovém návratu do klubu vystřelil obránce či záložník David Pavelka Spartě v 11. kole první ligy výhru 2:1 na Slovácku. Naplnil tak předpověď asistenta trenéra Michala Šmardy, který mu před duelem řekl, že se proti týmu z Uherského Hradiště konečně dočká branky.

S bodem nekalkulujeme, řekl před Lille sparťan Pavelka

Hráči Sparty před čtvrtečním zápasem Evropské ligy v Lille nekalkulují s tím, že šanci na postup ze skupiny jim může udržet i remíza. Podle záložníka Davida Pavelky nehodlají Letenští spoléhat na výsledky dalších zápasů a chtějí si účast v play off uhrát sami.

Spartě k výhře pomohla nezvyklá stoperská dvojice Hancko, Pavelka

Jeden po pauze zaviněné zraněním nastoupil poprvé v sezoně, druhý si teprve podruhé v kariéře vyzkoušel post stopera. Sázka na nezvyklou spolupráci uzdraveného Dávida Hancka a záložníka Davida Pavelky však trenérovi Václavu Kotalovi vyšla a i díky ní Sparta v Evropské lize v Glasgow vyhrála 4:1 nad Celticem.

Pavelka měl po premiéře za Spartu smíšené pocity

Smíšené pocity si z prvního zápasu za Spartu odnesl záložník David Pavelka. Letenští fotbalisté se podle něj i v oslabení v Evropské lize doma proti Lille uvedli dobrým výkonem, přesto s vedoucím cekem francouzské ligy prohráli 1:4.

Češi v zahraničí: Petrášek se trefil a vyrazil na repre. První gól dal Schick, ale zranil se

Úvodní branku v Leverkusenu vstřelil útočník Patrik Schick. Pak se ale zranil a musel střídat. Potřetí v řadě za Twente skóroval Václav Černý. Obránce Tomáš Petrášek znovu skóroval v polské lize za Rakow Czestochowa a poté vyrazil poprvé v kariéře na reprezentační sraz. Důležitou asistenci si v utkání proti Zenitu Petrohrad zapsal záložník Spartaku Moskva Alex Král. V maďarské lize se zase mezi střelce zapsal Jaroslav Navrátil.

Pro Pavelku je prvním cílem po návratu do Sparty ligový titul

David Pavelka už sám přestával věřit, že se povede dotáhnout jeho přestup z turecké Kasimpasy do Sparty. Byl proto příjemně překvapený, že návrat na Letnou, kde je odchovancem, nakonec vyšel. Devětadvacetiletý reprezentační záložník chce Pražanům pomoci k tomu, aby znovu začali sbírat úspěchy. Za první cíl považuje zisk ligového titulu, těší se i na zápasy základní skupiny Evropské ligy.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele