Další články

Obránce Costa po sedmi letech odchází ze Sparty

Obránce Costa Nhamoinesu po sedmi letech opouští pražskou Spartu. Čtyřiatřicetiletému fotbalistovi ze Zimbabwe skončila smlouva a jako volný hráč si hledá nové angažmá. Letenský klub o tom dnes informoval na sociálních sítích.

Liberec mě má možná rád, žertoval po gólu sparťan Costa

Sparťan Costa Nhamoinesu se stává specialistou na Liberec. Zimbabwský obránce si od listopadu 2016 připsal jen dva góly a oba do sítě Slovanu. V minulém vzájemném souboji na severu Čech v březnu zařídil výhru 1:0 a to samé zopakoval v dnešním duelu druhého kola ligové nadstavby doma na Letné.

Costa měl být vyloučen, videorozhodčí ale chybu neudělal

Podle komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR měl být sparťan Costa Nhamoinesu v sobotním utkání úvodního kola nadstavby první ligy vyloučen. Sudí Pavel Královec mu nesprávně za surovou hru udělil jen žlutou kartu. Videorozhodčí Pavel Orel však podle komise nechyboval a postupoval přesně v souladu s protokolem.

Sparťané Costa a Frýdek měli být v pohárovém derby vyloučeni

Podle komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR měli být sparťané Costa a Martin Frýdek v semifinále domácího poháru proti Slavii vyloučeni. Oba si z duelu odnesli pouze žluté karty.

Podle Costy jsou tři derby za sebou skvělá věc

Až Sparta nastoupí v neděli v Edenu proti Slavii, půjde o první ze tří pražských derby v krátké době. Někoho by mohlo napadnout, že výjimečný zápas kvůli tomu trochu zevšední, ne však obránce letenského týmu Costu Nhamoinesu. Pro něj je opakování šlágru s rivalem v rychlém sledu skvělá věc.

Costovi pomohl k ukončení gólového půstu návrat štístka Dočkala

Obránce Costa Nhamoinesu dal poprvé od roku 2016 soutěžní gól, jímž rozhodl o výhře Sparty 1:0 v ligovém šlágru v Liberci. K ukončení dlouhého střeleckého půstu pomohl třiatřicetiletému zimbabwskému stoperovi i nedávný návrat záložníka Bořka Dočkala. Předchozí branku totiž Costa zaznamenal ještě předtím, než reprezentační kapitán opustil Letnou a zamířil do Číny.

Cizinci ve Spartě podle Costy chápou důležitost derby se Slavií

Sparťanský obránce Costa Nhamoinesu nemá pocit, že by byl potřeba novým cizincům v dresu letenského celku výrazněji vysvětlovat význam nedělního ligového derby se Slavií. Většina z nich totiž během kariéry zažila jiná derby a budou připraveni se poprat v Edenu, jako kdyby šlo o zápas o všechno.

Sparta bude hrát netradičně ve žlutém, Costa však pověrčivý není

Fotbalisté Sparty nastoupí ve čtvrtek v Evropské lize proti Southamptonu na Letné netradičně ve žlutých dresech. Podle obránce Costy však nejde o žádný problém, přestože v rudé barvě Pražané už čtyři domácí zápasy v pohárech neprohráli.

Costa dostal za vulgární gesto pokutu a musí trénovat mládež

Sparťanský obránce Costa Nhamoinesu dostal za vulgární gesto k soupeři v nedělním utkání 11. kola první ligy v Plzni od disciplinární komise pokutu 50 tisíc korun. Zároveň mu komise nařídila vést jinde než v letenském klubu tři mládežnické tréninky v rámci fotbalově prospěšné činnosti. Konkrétní místo určí zimbabwskému zadákovi komise mládeže.

Costa definitivně prodloužil se Spartou, upsal se na tři roky

Obránce Costa definitivně prodloužil smlouvu se Spartou. Třicetiletý fotbalista ze Zimbabwe by měl v letenském celku působit do konce června 2019. Klub o dohodě informoval už v úterý při zahájení přípravy na novou sezonu a dnes ji potvrdil na svém webu.

Costa bude pokračovat ve Spartě, domluvil se na nové smlouvě

Obránce Costa by měl i nadále hrát za Spartu. Třicetiletý reprezentant Zimbabwe se s letenským klubem domluvil na nové smlouvě. Na dnešním zahájení přípravy na novou sezonu o tom informoval generální ředitel klubu Adam Kotalík.

Slovácko dostalo za utkání s Plzní pokutu 40 tisíc korun

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR potrestala Slovácko pokutou 40 tisíc korun za nedostatečnou pořadatelskou službu a nevhodné chování části domácích fanoušků v utkání 17. ligového kola s Plzní.

Sparťan Costa dostal za šlápnutí na protihráče trest na tři duely

Obránce pražské Sparty Costa Nhamoinesu dostal od disciplinární komise Fotbalové asociace ČR trest na tři soutěžní utkání za hrubé nesportovní chování v utkání 29. ligového kola v Českých Budějovicích. Zimbabwský levý bek pyká za to, že šlápl na protihráče.

Lavička: Kadeřábkovo zranění mrzí, Costova karta byla hloupá

Sparťané sice porazili Duklu a dotáhli se na Plzeň, zápas ale trenérovi Vítězslavu Lavičkovu nakonec přidělal i starosti. Obhájce titulu za týden čeká zápas s Jabloncem, kvůli kartám ale bude postrádat obránce Jakuba Brabce s Costou a zranění možná nepustí do hry ani Pavla Kadeřábka.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele