základní skupiny - skupina D, 2. kolo
14.06.2008 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Gól Zyrjanova rozhodl o vítězství Ruska nad Řeckem

Řecko prohrálo s Ruskem 0:1 a končí už v základní skupině. Svěřenci Otto Rehhagela tak nenavázali na úspěch z Eura 2004, které vyhráli. Tři body zajistil Rusku v 33. minutě Zyrjanov, který se trefil po zaváhání Nikopolidise.

Rusové drželi otěže utkání od prvních minut. Především Jurij Žirkov byl na levé straně hodně aktivní. V 11. minutě přišel první zajímavější moment, Biljaletdinov pálil nad branku. Tradičně zatažení Řekové se osmělili o dvě minuty později, Seitaridis poslal nebezpečný střílený centr, Akinfejev ho bez větších problémů zneškodnil.

Velkou příležitost spálil útočník Ruska Pavljučenko, když jeho střelu uvnitř pokutového území vytěsnil Nikopolidis na rohový kop. Svěřenci lodivoda Rehhagela byli v ofenzívě bezradní a Rusové je dostávali pod tlak. Přesto byli Řekové ve 20. minutě blízko gólu. Po nebezpečné standardní situaci odvrátil krkolomně na roh Semšov.

Jediná branka prvního dějství padla ve 33. minutě, po zásluze se radovali Rusové. Biljaletdinov sice poslal z levé strany nepovedený centr, ale brankář Nikopolidis špatně odhadl situaci, což potrestal Sergej Semak, který poslal míč přes hlavu zpátky do "ohně", kde byl nikým nehlídaný Zyrjanov a rozvlnil síť úřadujících vítězů Eura.

Rusové se po vstřelené brance nezatáhli a nadále byli aktivní. Pavljučenko nemířil přesně po chybné rozehrávce Řeků. Rusů bylo plné hřiště, pohotově pálil Biljaletdinov, ale jeho střela si cestu mezi tři tyče nenašla. Ve 40. minutě musel ze hřiště odstoupit zraněný Seitaridis, nahradil ho Karagounis. Odstoupení Seitaridise bylo také posledním důležitějším momentem prvního poločasu. Do kabin se šlo za stavu 1:0 pro Rusko.

První střelu druhého poločasu si připsal na konto Charisteas, postrádala však razanci. V 52. minutě měl agilní Pavljučenko na kopačce další gól, obehrál si Kyrgiakose a pálil těsně vedle. Řekové odpověděli neméně nebezpečným momentem, Basinas po přihrávce Liberopoulose z ideální palebné pozice trestuhodně přestřelil.

V 57. minutě byli Rusové autory překrásné akce, nedotáhli ji ale do gólové podoby. Žirkov našel Pavljučenka, který patičkou uvolnil Biljaletdinova a ten střílel těsně vedle.

Na řeckém mužstvu bylo vidět, že s postupujícím časem zvyšuje obrátky, nicméně zatlačit agilní Rusy se mu nedařilo, svěřenci Guuse Hiddinka kontrolovali hru. V 68. minutě na rohový kop nejvýše vyskočil Charisteas, ale slabou hlavičkou poslal doprostřed.

V 83. minutě pálil Žirkov z přímého kopu těsně kolem šibenice. Ten samý hráč v 87. minutě ze zdravotních důvodů odstoupil, na levé straně obrany ho nahradil Vasilyj Berezuckij. V závěru měli Rusové hodně prostoru na polovině Řeků, kteří se pochopitelně tlačili za vyrovnáním. Jeden z mnoha ruských brejků málem skončil pojišťujícím gólem. S přihrávkou Semaka ale nenaložil dobře Pavljučenko. Ruský tým to ale mrzet nemuselo, do konce zápasu se už nic převratného nestalo a po zásluze si tak Rusko připsalo tři body za vítězství 1:0. Řekové se připravili o reálnou šanci postoupit ze základní skupiny, což je jistě pro úřadující vítěze Eura velkým zklamáním...

Autor: David Kubáň

Komentáře (43)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V tomto zápase favorizuji Rusko. Řecko se zase určitě uchýlí k totální ultradefenzivě, ale jak ukázal jejich první zápas, ten blok není někdy zase tak pevný a sami také dokážet vepředu pozlobit a hl. z minima šancí umí vytěžit maximum. Proto musí hrát ruský tým obezřetně zezadu. Jejich ofenzivní síla je momentálně lepší než řecká, tak uvidíme. Nemusím ani jeden tým a tak když bude remízka, nebudu se zlobit. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze rusi vyhraju ... uz sa tesim na ten grecky hnus

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Rusové budou ve hře o postup i po zápase s Řeckem. Věřím, že vyhrajou 1:0. Ale ta pravděpodobná sestava bude jinak a to především v obraně, sám Hiddink říkal, že defenzíva potřebuje změny, že tam dělali hodně dětinských chyb.

Reagovat
Arne

snad porazej i Švédy a ve čtvrtfinále si vyšlápnou na Holanďany

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže kdyby se jim to povedlo postoupit,tak po utkání s Holandskem hodně rychle pojedou domů

Reagovat
Slejdy

zapas eura se blizi

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
božský John

Dnes to bude predevsim o dobyvani recke obrany,ale i tak si myslim ze Rusove vyhraji stejnym zpusobem jako Svedi,tedy 2:0..jinak Sajenko

Reagovat
smazaný uživatel

Gyros proti Boršči. Radši mam gyros, ale vyhrajou Rusové

Reagovat
Zoso

Papá oba jedete domu

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi dobrý výkon ze strany Rusů. Řekové na tomto Euru neměli nárok, před čtyřmi lety alespoň uměli z hovna uplést bič, teď neumí nic, ani bránit. Řekové si museli místy připadat jako na kolotoči.

Žirkov. Semak. Bijlaletdinov. Pavljučenko taky super, ale dneska spálil co se dalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Joooooooooooooo musim říct že postup nepřeju ani jednomu ale mám radost že Řecko jede domů

Reagovat
smazaný uživatel

+ bych chtěl dodat že vyhrál fotbal a celé Euro Řecko je zastánce antifotbalu tak ať si kopou záhony

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to tak, že do čtvrtfinále přeci jenom postoupí Rusové. Můžou totiž počítat s Aršavin a to je velká psychická vzpruha. Švédové jsou mi sympatičtí, ale raději by tam viděl Rusy.

Reagovat
Shevchenko

Jj

Reagovat
smazaný uživatel

Pavljucenko skoda tych sanci

Reagovat
Liquid

Baroš přestupuje do Mexika

http://en.wikipedia.org/wiki/Milan_Baro%C5%A1

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem z toho na větvi. Snad má zbrojní pas .

Reagovat
smazaný uživatel

To bude urcite kec. Tomu neverim.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Na wikipedii se to objevuje vždycky až když je to stvrzený!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Spis si nekdo delal srandu. A ani ji neudelal poradne. Koukni se na tu upravu. Club América malymi pismeny, nazev mesice malym pismenem, chybi tecka za vetou... Dotycny psal informaci asi jako ty onlajny.

Reagovat
fantomas

No myslim, že si stačí zjistit, jak rychle se dá jezdit v Mexiku a podle toho se dá usoudit, zda je to pravda nebo ne.

Reagovat
fantomas

Hej podivejte se na tu stranku znovu, trochu tam neco přibylo, komické.

Reagovat
smazaný uživatel

tss...kdyby ti choboti dotáhli alespon jeden ten brejk.vsázel jsem za 30,- na španělsko přesný výsledek 2:1 a rusko 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

To Liquid: Co to je za vtip ? řto casper: No ty jsi chudák, to by mě jeblo. Přitom ke konci zápasu toli 100% šancí...Ty vo

Reagovat
Liquid

no hele já sám nevím, ale anglická verze wikipedie si snad z Baroše prdel dělat nebude, sám tomu moc nemůžu uvěřit, ale jako v Evropě ho už může chtít leda TJ Wigantice

Reagovat
smazaný uživatel

Tak konečně se prokázalo, že pohár pro Řecko byl jen totální výstřelek fotbalové štěstěny Betonáři jedou domů a Rehagel snad začne hrát raděj golf. Rozhazovat rukama na to umí pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

Cha cha cha,ze Baros do Mexika cha cha.To si tam s toho zas nekdo dela kozy.

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej fake, ted k tomu do wikipedie pridaly:

On Euro 2008 Baros had bad results so he was kicked from Club America and he will join for free a team in Somalia...

Reagovat
smazaný uživatel

Tam myslim muze pridat ke clanku kdo chce co chce.Jak to byva v Cestine clanek je pahyl jestli vite neco o tematu....No co,alespon jsem se pobavil.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam zbouchne nějakou Mexičanku a narodi se jim uplný Apač!

Reagovat
Liquid

narodí se jim Klekí-Petra

Reagovat
smazaný uživatel

He is a striker who currently plays for Club América , he previously played for Portsmouth on loan from Lyon until the end of the season. He has previously played for Liverpool, Aston Villa, and FC Baník Ostrava, where he earned the nickname Ostrava's Maradona

O něm se říkalo ostravský Maradona?

Reagovat
Liquid

jo no to pojmenování sem nikdy neslyšel a na wiki už je to hodně dlouho, já znám jen Karpatského Maradonu a to byl Gheorghe Hagi

Reagovat
fantomas

Jjj.

Reagovat
smazaný uživatel

Říkalo se o něm ostravský Maradona.

Reagovat
smazaný uživatel

Že prej jezdil Formuli v týmu Škoda.Buď Milana někdo nemá rád nebo by ho naopak chtěl vyčadit?

Reagovat
smazaný uživatel

recko je tam kde ma byt...nikde..!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tahle skupina vypadá že se nedá sázet ale opak je pravdou. nejvíc sem na ni vyhrál. hlavně řecko švédsko a řecko rusko. vřera sem měl za 4000 1.pol na rusko za 4000 2.pol remíza za 2500 že rusko vyhraje jen o gol a za 5000 na rusko. před tim zase remíza poločas se švédama a 2.pol na švedsko. řecko mi fakt pomohlo

Reagovat
smazaný uživatel

Rusové vyhráli zaslouženě a koněčně vyklepali ty Řeky.

Reagovat
jaris7

Rusko urcite vyhralo zaslouzene a na 70% je ve ctvrtfinale a to o Barosi je kec.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele