základní skupiny - skupina B, 3. kolo
16.06.2008 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Córdoba se neopakuje, Němci porazili Rakousko 1:0

Výstavní branka Michaela Ballacka z přímého kopu rozhodla o vítězství Německa nad Rakouskem v poměru 1:0. Němci si s přehledem zajistili postup do čtvrtfinále, kde je čeká Portugalsko. Rakousko na turnaji končí, ale za své účinkování si zaslouží pochvalu.

Oba týmy začaly aktivně, nebezpečnější byli podle očekávání Němci. Rakouská obrana působila v úvodních minutách nervózně a už v 5. minutě toho mohl využít Mario Gomez, ale přihrávka Kloseho do prázdné branky mu před nohou nepříjemně skončila a útočník Stuttgartu poslal místo střely oblouček, který zadáci pořadatelské země zpacifikovali.

V dresu Rakouska se ocitl ve dvou slibných šancích Hoffer. Po souboji s jedním z německých obránců se Ernst Happel Stadion dožadoval penalty. Chvíli poté si Hoffer v dobré pozici nezpracoval ideálně míč a pohotový Jens Lehmann mu ho odebral. Rakušané si i díky těmto momentům více věřili a začali Německo přehrávat.

Ve 23. minutě Ballack připravil šanci pro Podolského. Útočník Bayernu poslal z hranice pokutového území nepříjemnou střelu, ale brankář Macho byl připraven.

Nervózní utkání vyvrcholilo několik minut před koncem poločasu. Po slovní přestřelce museli trenérskou lavičky svých týmů opustit oba kouči - Josef Hickersberger a Joachim Löw.

První poločas skončil bezbrankovou remízou 0:0, která by Německu zajistila postup do další fáze turnaje. Podle toho vypadal i scénář prvního poločasu. Němci se po slibném úvodu nechali zatlačit do defenzívy. Rakušané převzali iniciativu, ale v útoku se až na pár výjimek neprosazovali.

Do druhého dějství, stejně jako do prvního, vstoupili lépe Němci. A tentokrát byli odměněni gólem. Po faulu Ivanschitze na pronikajícího Phillipa Lahma vsítil v 49. minutě z přímého kopu nádhernou branku záložník Německa Michael Ballack. Brankář Macho neměl šanci, Ballack vymetl šibenici. Němci byli při chuti, v krátkém sledu ohrozili branku Rakouska Lahm a Podolski. Mezi tři tyče se však obě střely nevešly.

V cestě za kýženým vyrovnávajícím gólem podniklo Rakousko hned tři střídání. V rozmezí 55. až 66. minutě se dostalo do hry trio Christoph Leitgeb, Jürgen Säumel a Roman Kienast. Němci střídali jednou, nevýrazného Gomeze nahradil Thomas Hitzlsperger.

Rakousko se hnalo do útoku, ale především kvůli častým nepřesnostem si moc šancí nevytvářelo. Dvakrát ale byli blízko. V 82. minutě se Andreas Ivanschitz prosadil v pokutovém území Německa, ale na poslední chvíli mu míč odkopl Lahm. O několik chvilek později se skvěle zorientoval blízko branky Lehmanna Erwin Hoffer, ale pálil těsně vedle.

V 89. mohl pečetit vítězství Německa Miroslav Klose, ale Macho jeho zakončení skvěle zlikvidoval. V nastaveném čase se neujal ani pokus o obstřelení z kopačky Fringse. Němce to mrzet nemuselo, vedení 1:0 si aktivní hrou na polovině Rakouska uhlídalo a po vítězství 1:0 se může těšit na čtvrtfinále.

Autor: David Kubáň

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Němci vyhrajou otázka je jakým rozdílem Tip 2 :0

Reagovat
smazaný uživatel

Germánský duel je nakonec hodně očekávaný, oproti předpokladům to zase pro Němce nevypadá tak jasně. Bude záležet, jak rychle se oklepou ze šoku z prohry s Chorvaty a jestli jim to nakonec nebude svazovat nohy. Případná křeč by mohla být pro Rakušáky výhodou. Pokud ale nezačnou lépe proměňovat jasné šance, tak nemůžou na body pomyslet. Němci jim toho zdaleka tolik jako Poláci nedovolí. V tomto utkání to budu přát domácím. Zatím nás příjemně překvapují a bylo by dobré, kdyby jeden ze dvou pořadatelů postoupil do další fáze. Zkusím ostrý tip 2:1. RAKOUSKO !!!

Reagovat
smazaný uživatel

muj tip 0:3!

Reagovat
smazaný uživatel

tak tady neni o cem 0-3 2x Klose 1x Gomez

Reagovat
smazaný uživatel

Tady u toho zápasu zůstávám na zemi, kvalita soupeřů je diametrálně někde jinde. Pokud Němci postoupit, tak musejí vyhrát, už jen proto, aby se nemuseli ohlížet na zápas PL - CH. Podle mě Němci nic nepodcenní a překvapení se konat nebude. TIP: 0:2

Reagovat
Alf da Gama

Němci určitě Rakousko rozstřílí. Podolski je docela ve formě, navíc Rakousko je hodně slabé, divím se, že vůbec uhráli bod s Polskem.

Reagovat
smazaný uživatel

Němci je přejedou jak nic, 3-0 vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak navíc po té kritice za výkon s Chorvatskem nepřipadá nic jiného v úvahu, už jen splašit co nejvíc peněz a jit si vsadit kurz 1,35 je malej, ale jistej !!!

Reagovat
Arne

Němci nic neponechaj náhodě a daj jim 3:0.

Co se týče sestavy, tak Fritz by měl bejt opět v záloze místo Borowskiho a místo něj vzadu Arne Friedrich (konečně! ).

Reagovat
smazaný uživatel

Možná by měl ještě chytat Enke místo Lehmanna

Reagovat
Arne

Těžko říct, Lehmann ale vstupoval do turnaje jako jednička a zatím není důvd to měnit.

Reagovat
smazaný uživatel

není důvod, viděl jsi zápas proti chorvatům?

Reagovat
Logan

nevidel cely,ale gol ano a podle me za nej nemohl,ta tec byla celkem zasadni a on uz vybihal na centr

Reagovat
Arne

Viděl pod drobnohledem a highlighty i s inkriminovanými momenty ještě tak pětkrát. Už jsem to tu rozebíral, jedinou chybu, kterou Lehmann udělal, bylo, že málem daroval Chorvatům rohový kop při střele, tuším, Kranjčara. Za tu branku nemohl.

Reagovat
smazaný uživatel

Sice v tom zápase jde Němcům o čtvrfinále, ale neviděl bych změnu na pozici golmana jako velký risk. Spíš naopak, Low by už měl hledat novou jedničku

Reagovat
Arne

Není to moc reálný, že by ji v průběhu turnaje měnil. Po šampionátu ano, a souhlasím s tebou co se týče jména - jednoznačně Robert Enke.

Reagovat
Logan

Nechce se mi verit,ze by Rakousko vyhralo,snad jedine ze by se stalo neco podobneho jako vcera nam,ale to u Nemcu nehrozi,protoze ti utoci a hraji do posledni minuty

Reagovat
irik

bez sance....

Reagovat
smazaný uživatel

nejhorší tým eura proti jednomu z nejsilnějších, který klopýtl. výhra německa je na spadnutí

Reagovat
irik

nejhorší je itáli s francií

Reagovat
$dolar$

Osterreich posle namyslence dom

Reagovat
Arne

neříkej

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Němci hrají hrozně, mé sympatie z MS 2006 jsou pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenomže narozdíl od nás umějí ubránit výsledek.

Reagovat
fantomas

První zápas ještě pěkné, ale ted je to čím dál tim horší snad. Toto sem zaplatpanbu videl jen utržkovitě, raděj sem koukal na Chorvaty.

Reagovat
smazaný uživatel

sice ballacka nejak nemusim a gol lahudkovej zatim jeden z nejkrasnejsich.A taky prvni z primaku!

Reagovat
Shevchenko

CHYBA V 1. ODSTAVCI:

"Němci si s přehledem zajistili postup do čtvrtfinále, kde je čeká Turecko." Nečeká je Turecko, ale Portugalsko.

Reagovat
irik

tak nevim, jestli bychom jsme se po takovychto vykonech meli na portugalce tesit ...ale my jsme Nemecko, kdyz uz v play off, tak finale

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalce musí Němci vyřadit!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to domácí týmu bohužel nevyšlo a Německo se nakonec raduje. Bylo to ale o prsa. Německo nemusím, takže doufám, že daleko nedojde, i když člověk zná jejich buldočí povahu.

Reagovat
smazaný uživatel

Němci to měli jasně ve svých rukou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele