základní skupiny - skupina B, 3. kolo
16.06.2008 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Chorvaté i potřetí nezaváhali a postupují bez ztráty bodu

Chorvaté i po třetí ve skupině zvítězili, i když v zcela proměněné sestavě. Poláci svým výkonem rozhodně nijak nepřesvědčili o touze postoupit, což se jim vymstilo v 52. minutě, kdy jinak výtečného Boruce překonal Klasnič.

Poláci věděli o co hrají a od prvních minut se snažili hrát aktivněji. Často se tak blížili koncovce, která však byla většinou nepřesná. Příliš nebezpečno však nebylo ani před Borucem, většina chorvatských centrů uplatnění nenašla. Hra se pomalu přelévala a do šancí se začalo hrnout také Chorvatsko. Nejprve ještě Vejič hlavičkoval jen těsně vedle a Klasničovi na upřesnění střely chyběl krok. V další šanci se už chorvatský útočník ke koncovce dostal, když mu Petrič přiťukl na vápně, ale Klasnič souboj jeden na jednoho proti Borucovi prohrál. Chorvatská čtyřka Pranjič, Rakitič, Petrič, Klasnič zatápěla polské obraně mnohem více než na druhé straně rezervní defenzívě polští útočníci, nad vodou tak své spoluhráče držel skvělými zákroky Boruc. V nastaveném čase brankář skotského Celticu ubránil čisté konto i proti Klasničovi. Ten se vyhnul poslednímu obránci, ale střelou skulinku do branky nenašel.

Druhý poločas začal dalším Klasničovým pokusem, tentokráte úspěšným. Pranjič dostal míč do vápna a na své úrovni našel chorvatského střelce, který přesnou střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre. První opravdu zajímavou střelu vyslal směrem na Runjeho Guerreiro, který po otočce vypálil křižnou střelu, jenž jen těsně minula branku. Poláci od té doby lehce převzali iniciativu, další šance se však dočkali až devět minut před koncem. Smolarek se zbavil na rohu vápna bránícího protihráče a levičkou vypálil ke vzdálenější tyči nebezpečně leč nepřesně. Podobně si vedl i o čtyři minuty později, když po rychlém úniku přestřelil. Šanci na vyrovnání pak odmítl i střídající Zahorski, když zbytečně váhal a nakonec napálil míč zblízka do ležícího Runjeho.

Autor: Josef Gvoždiak / eurofotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Poláci mě hodně zklamali svoji hrou hlavně v zápase s Rakouskem Jestli ale chtějí postoupit musí vyhrát s Chorvaty to jim ale bude stejně na nic protože Němci s Rakušáky určitě vyhrajou a Poláci pojedou domů Chorvatsko vyhraje 1:0 - Poláci budou v křeči a Chorvati můžou být v klidu

Reagovat
smazaný uživatel

Polsko musí, ale Chorvatsko jim nedá nic zadarmo. Sice už mají postup jistý, ale na takovémto turnaji to snad nevypustí. Bude to zajímavý a bojovný souboj. Jen jsem zvědav, jestli se už polská obrana z těch minel z obou dosavadních zápasů na Euru poučila. Chorvati by to určitě trestaly ! Tip 1:1. CROATIA !!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

chorvatsko vyhraje, jak rika bary oni by to nemeli vypustit, tipuju ale 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

podle mêho remíza 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě do toho Poláci půjdou a těsně vyhrají. TIP: 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Poláci pojedou domů spolu s Němcema a Rakousko se postará o překvapení

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze vyhra Polsko aj ked mojim favoritom turnaja je Chorvatsko a Nemecko prehra to by bolo,postupujuci:Chorvatsko,Polsko

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvati 1-0 Rakitič gol.

Reagovat
smazaný uživatel

njn sice po tezke operaci mel malou sanci na zivot ale je zpatky a hned da gol Ivan Klasnic

Reagovat
smazaný uživatel

Originální nadpis pro report Takový akční

Reagovat
fantomas

Reagovat
Kapřík

Taky jsem se podivil, ale je to kvalita .

Reagovat
fantomas

Byl to zajímavý zápas, ale šokovalo mě, že spíš tlačili Chorvati, je fakt ale pravda, že druhou puli ovládali spíš Poláci. Při šanci Zahorského mě fakt zatrnulo..

Reagovat
smazaný uživatel

Klasnicovi sem ten gol přál

Reagovat
smazaný uživatel

já taky,protoze jinak vubec nehraje

Reagovat
smazaný uživatel

Dóbro došli ! Chorvatsko si poradilo i v posledním utkání ve skupině, když už nutně nemuselo. Klobouk dolů. Postup z 1. místo mnoho lidí od nic nečekalo. Věřím, že budou čeřit vodu i dál. Bravo CROATIA !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvati zaslouženě vyháli a už se těším na čtvrtfinále s Tureckem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele