základní část, 26. kolo
17.03.2024 14:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Mats Wieffer a Luka Ivanušec (© AFP)

Feyenoord zvládl přestřelku v Heerenveenu a stále tak zůstává ve hře o titul

Obhájce mistrovského titulu Feyenoord sehrál nesmírně náročný zápas na půdě houževnatého Heerenveenu a ještě zhruba dvacet minut před koncem to vypadalo, že může klidně prohrát, ovšem poté díky trefám střídajících hráčů Igora Paixãa s Ajasem Uedou vývoj otočil a po výhře 3:2 získal další důležité tři body. Rotterdamský gigant si upevnil druhé místo Eredivisie s dvaašedesáti body a před třetím Twente už drží celkem znatelný devítibodový náskok.

Svěřenci trenéra Arneho Slota navíc stále mohou myslet na nizozemský trůn, i když za naprosto suverénním PSV zaostávají o deset bodů. A musejí tedy doufat ve velký kolaps protivníka ve zbývajících osmi kolech. SC se za svůj nedělní výkon v žádném případě nemusí stydět, jenže po třinácté porážce v sezóně kleslo na jedenáctou příčku s jednatřiceti body. Domácí v tomto klání hned dvakrát vedli, avšak z trávníku nakonec odcházeli s prázdnou.

Feyenoord začal o něco aktivněji a poprvé se mu povedlo rozvlnit síť v 8. minutě, jenomže zásah Geertruidy neplatil vinou těsného ofsajdu. Heerenveen pak srovnal krok a do nečekaného vedení se dostal krátce po odehrané čtvrthodině - prosadit se dokázal pětadvacetiletý německý záložník Mats Köhlert, jenž po rychlém přečíslení využil obrovského zmatku v defenzívě soupeře a velmi krkolomným zakončením uklidil míč k levé tyči.

Favorizovaní hosté však na sebe nenechali čekat s odpovědí příliš dlouho a zhruba deset minut před přestávkou vyrovnali. Mats Wieffer si po vynikajícím pasu Ivanušece z levého křídla udělal místo mezi dvěma bránícími protihráči a z hranice brankového území nasměroval balón do levého spodního růžku. V samém závěru první půle chtěl otočit vývoj Hartman, ale ten ve stoprocentní šanci poslal svou dorážku příliš vysoko.

Úvod druhého dějství se nesl v poklidném tempu a delší dobu se nic nedělo, to však v 64. minutě změnil Köhlert svým druhým zásahem v utkání. Tentokráte vrátil překvapivé vedení svému týmu po finální nahrávce Sahraouiho a ukázkové střele z dvaceti metrů do vzdálenější šibenice.

Nicméně favorit pak přepnul na vyšší rychlostní stupeň a o deset minut později podruhé v zápase srovnal krok, neboť chytrý centr Minteha nasměroval Paixão zblízka hlavou pod břevno. O osudu tohoto klání nakonec rozhodl v 88. minutě Ueda, jenž po obrovské hrubce van Otteleho zamířil po zemi k protější konstrukci kolem bezmocného brankáře Van der Harta. V hostujícím dresu mimochodem nastoupil na závěrečných pětadvacet minut český krajánek Ondřej Lingr.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele