základní část, 17. kolo
14.01.2024 14:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Million Manhoef u míče (© AFP)

Vitesse se v úvodu nového roku rozešlo smírně bez branek s Utrechtem

Celek z Arnhemu zažil jednu z nejhorších prvních polovin Eredivisie ve své historii, tradiční účastník totiž posbíral v šestnácti duelech pouhých jedenáct bodů a nacházel se na úplně posledním osmnáctém místě tabulky. Nyní v boji o záchranu zahájil rok 2024 nepříliš přesvědčivým výkonem proti konkurenčnímu Utrechtu, nicméně nakonec vybojoval bod za bezbrankovou remízu a posunul se na sedmnáctou pozici s dvanácti body.

Ani jeho nedělní rival nemohl být s podzimní částí příliš spokojen, na druhou stranu se v jejím závěru přeci jen zlepšil a aktuálně je třináctý s osmnácti body. Utrecht zahájil tento zápas s větší aktivitou a už po necelých osmi odehraných minutách rozvlnil síť, avšak trefa Flaminga nemohla být uznána kvůli ofsajdovému postavení. Ve 14. minutě se postavil k přímému volnému kopu ze střední distance Bozdoğan, jenomže pravou tyč minul o několik decimetrů.

Svěřenci trenéra Rona Janse měli mírně navrch také ve zbytku prvního poločasu a zhruba deset minut před přestávkou se trefil do černého Victor Jensen, ale ani on nepřelstil ofsajdovou past. Domácí celek se po změně stran zlepšil a otevřít gólový účet mohl v 53. minutě, ovšem Kozlowski ze stoprocentní pozice pouze orazítkoval břevno.

Po necelých sedmdesáti odehraných minutách uchránil SBV od inkasovaného gólu brankář Room, neboť parádně zneškodnil bombu Viergevera, a když v 88. minutě neplatil zásah střídajícího Vissera vinou velmi těsného ofsajdu, tak se výsledek nezměnil. Vitesse v příštím kole přivítá obhájce mistrovského titulu Feyenoord, Utrecht se střetne s naprosto suverénním PSV.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele