základní část, 26. kolo
15.03.2024 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Michael Brouwer (© AFP)

Heracles zaskočil Go Ahead a udělal důležitý krok k záchraně

Nováček z Almela se poslední dobou neprezentoval úplně špatnými výkony, avšak výsledkově se mu nedařilo a v páteční předehrávce 26. kola tak plnil úlohu mírného outsidera proti ambicióznímu Go Ahead. Nicméně po vyrovnaném prvním poločase dokázal být produktivní v tom druhém a díky trefám Jizze Hornkampa s Bryanem Limbombem překvapivě zvítězil po výsledku 2:0.

Svěřenci trenéra Erwina van de Looie tedy přerušili sérii čtyř ligových utkání bez vítězství a navíc si do tabulky připsali nesmírně cenné tři body v boji o udržení prvoligové licence, v tabulce si upevnili čtrnácté místo a před šestnáctým Waalwijkem si prozatím vytvořili pětibodový odstup. Naopak klub z Deventeru nečekaně ztratil ve snaze o pohárovou Evropu a zůstává sedmý se sedmatřiceti body.

Úvodní dějství tohoto příliš zajímavého nepřineslo a za zmínku stojí jen šance hostujícího Victora Edvardsena krátce po odehrané čtvrthodině, jehož dorážka byla před poloprázdnou brankou na poslední chvíli zablokována. Domácí vstoupili do druhého poločasu s větší aktivitou a do vedení se z ničeho nic dostali v 56. minutě. Klíčovou vedoucí trefu vsítil šestadvacetiletý forvard Hornkamp, jenž v jedenácti odehraných duelech Eredivisie skóroval již posedmé.

Tentokráte po pasu Hanssona z levého křídla prudce hlavičkoval před hranicí brankového území a zasahující gólman De Lange vytahoval míč až několik decimetrů za brankovou čarou. Go Ahead ani ne o dvě minuty později chtělo bleskově vyrovnat, ale v tisíciprocentní možnosti zklamal Breum, který trestuhodně pálil příliš vysoko. Heracles se mohlo definitivně uklidnit v 69. minutě, kdy jeho výhru pečetil belgický forvard Limbombe nechytatelným projektilem z hranice šestnáctky přímo do vzdálenějšího spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele