základní část, 2. kolo
20.08.2023 12:15 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Heerenveenu (© AFP)

Utrecht opět neskóroval a s Heerenveenem překvapivě prohrál o dvě branky

Utrecht měl před začátkem tohoto ročníku pohárové ambice a chtěl by skončit mezi elitní pětkou, která by pravděpodobně zaručila přímou účast v evropských pohárech, jenomže začátek sezóny mu vůbec nevyšel a nyní utrpěl druhou porážku v řadě po výsledku 0:2. S nulovým bodovým ziskem a celkovým skóre 0:4 se momentálně nachází na úplně posledním osmnáctém místě, zatímco SC se může pyšnit plným bodovým ziskem.

"Srdíčka" jsou jedním ze čtyř týmů, které po dvou odehraných kolech mají na kontě plný počet šesti bodů, a momentálně jim tak patří dělené třetí místo. Po úvodním úspěchu s Waalwijkem (3:1) vsítili v Utrechtu vítěznou branku přesně v polovině druhého poločasu a uklidňující zásah přidali v nastaveném čase. FC tak po porážce s PSV opět ztratilo a co nejdříve se potřebuje zvednout.

Výběr vedený dánským trenérem Michaelm Silberbauerem přitom sehrál se svým protivníkem vyrovnanou partii, jenže stejně jako před týdnem v Eindhovenu nebyl produktivní. První poločas přinesl čtyři střely přímo na branku a hosté z nich vyprodukovali hned tři, avšak řecký gólman Barkas s nimi neměl zásadní problém. Domácí se chtěli dostat do důležitého vedení v 57. minutě, avšak dělovka Hiddeho ter Avesta z deseti metrů pouze orazítkovala břevno.

Rozhodující okamžik tohoto nedělního střetnutí se zrodil o dvanáct minut později. O vítězství Heerenveenu rozhodl dvaadvacetiletý norský záložník Osame Sahraoui, jenž předvedl fantastickou individuální akci přes dva protihráče a pak nezištnou ranou z mírného úhlu ukázkově rozvlnil síť s pomocí vzdálenější konstrukce.

Domácí se poté k ničemu nedostali a naopak ve druhé minutě nastavení inkasovali podruhé, jelikož střídající Daniel Karlsbakk navázal na svého krajana Sahraouiho tečovaným přízemním pokusem z dvanácti metrů a Barkasovi tak prakticky nedal žádnou naději na jakýkoli zákrok.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele