základní část, 29. kolo
06.04.2024 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Ricky van Wolfswinkel (© AFP)

Twente přehrálo oslabenou Fortunu a upevnilo si třetí místo Eredivisie

Twente potvrdilo úlohu favorita v sobotním utkání 29. kola proti nevyzpytatelné Fortuně, když díky dvěma zásahům po změně stran zvítězilo 2:0 a výraznou měrou se přiblížilo ke konečnému třetímu místu, které by mu zajistilo vytoužené předkolo Ligy mistrů. FC navíc díky tomuto úspěchu zůstalo ve hře i o druhou pozici, jelikož minimálně do nedělního odpoledne se přiblížilo k druhému Feyenoordu na šest bodů.

Svěřenci trenéra Josepha Oostinga si navíc díky dalšímu selhání Alkmaaru (debakl 1:5 s PSV) vytvořili před čtvrtou pozicí osmibodový náskok, jenž je pět kol před koncem poměrně dostatečný. Klub ze Sittardu naopak nevyhrál v Eredivisii potřetí v řadě a v tabulce zůstává desátý s pětatřiceti body. V Enschede to po úvodní vyrovnané půlhodině měl nesmírně obtížné, protože ve 35. minutě přišel o vyloučeného Rodriga Gutha.

Třiadvacetiletý brazilský obránce obdržel první žlutou kartu po necelé čtvrthodině hry a pak v inkriminovaný okamžik bezohledně atakoval unikajícího Rickyho van Wolfswinkela, za což mu rozhodčí Dieperink udělil druhou žlutou a následně tedy i červenou kartu. FC sice do konce prvního poločasu početní výhodu nezužitkovalo, ovšem sedm minut po změně stran se přeci jen dočkalo "očekávaného" vedení.

Po hezké akci středem hřiště totiž vypálil z dvanácti metrů Vlap a bránící Sadik Fofana smolně tečoval míč do vzdálenějšího dolního růžku kolem dívajícího se brankáře Verripse. Fortuna se s přibývajícím časem i v deseti snažila hrát na stále větší riziko a v 86. minutě na to doplatila druhou inkasovanou brankou.

Těsně předtím svou pohotovou střelou z deseti metrů orazítkoval Rots protější konstrukci, z následné akce už však skóroval nestárnoucí kanonýr Van Wolfswinkel přesnou hlavičkou pod břevno po pasu střídajícího Eitinga z pravého křídla. V domácím dresu znovu odehrál celé utkání český krajánek Michal Sadílek.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele