základní část, 23. kolo
25.02.2023 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Jasper Cillessen (© AFP)

Nijmegen neměl problém s Volendamem a po výhře 3:0 se usadil v klidném středu tabulky

NEC potvrdilo zlepšenou formu z poslední doby a stejně jako před týdnem s Excelsiorem zvítězilo podruhé za sebou 3:0. Díky sedmi bodům z posledních tří utkání se oddálilo sestupovému pásmu a v tuto chvíli mu patří přijatelná desátá pozice s třiceti body. Naopak nováček letošního ročníku nenavázal na minulou překvapivou výhru s Vitesse (2:0) a v tabulce zůstává na čtrnácté pozici s dvaceti body.

Domácí vstoupili do tohoto sobotního zápasu lépe a do vedení se mohli dostat přesně po odehrané čtvrthodině, avšak přímý volný kop Tannaneho ze střední distance dokázal zlikvidovat pozorný brankář Stankovič. Hosté chtěli z ničeho nic udeřit těsně před přestávkou, avšak dělovku Antonucciho z dobrých pětadvaceti metrů bravurně vyrazil připravený gólman Cillessen.

Jeden z rozhodujících momentů tohoto střetnutí se zrodil po necelé hodině hry. Do vedení se totiž dostal domácí favorit, když po rohovém kopu z pravé strany a následné hlavičce Sandlera propadl balón k volnému Ivánu Márquezovi a ten ho z bezprostřední blízkosti snadno dopravil za záda bezmocného Stankoviče. Svěřenci trenéra Rogiera Meijera pojistili svůj náskok v polovině druhého poločasu.

Po rychlé přízemní kombinaci středem hřiště převzal závěrečnou kolmici Tannaneho rozběhnutý Landry Dimata a i v pádu nakonec dopravil balón doprostřed branky. Domácí od tohoto okamžiku nikam nespěchali a s přehledem si hlídali dostatečný náskok, v nastaveném čase navíc skórovali potřetí. Po dlouhém nákopu Kramera téměř z poloviny hřiště se Pedro Marques elegantně obtočil kolem bránícího van Rooije a z mírného úhlu pokořil vyběhnutého Stankoviče.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele