základní část, 25. kolo
12.03.2023 12:15 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Utrecht se v Nijmegenu dlouho trápil, nakonec dvěma góly po hodině hry zachránil alespoň remízu

Utrecht se poslední dobou dostal do špatného rozpoložení a po senzačním vyřazení ze čtvrtfinále národního poháru nedokázal uspět ani na ligové scéně s Fortunou. Nyní se z jeho pohledu schylovalo k další blamáži v Nijmegenu, ovšem díky dvěma trefám během čtyř minut manko smazal a nakonec tedy získal alespoň bod za nerozhodný výsledek 2:2. V tabulce se stále nachází na sedmé pozici s osmatřiceti body.

NEC naopak potvrdilo úlohu jasného remízového krále tohoto soutěžního ročníku, z pětadvaceti utkání se rozešlo se svými protivníky smírně hned třináctkrát. Po dalším cenném bodu zůstává v klidném středu tabulky, konkrétně je s jednatřiceti body na devátém místě. Úvodní půlhodina spíše probíhala v opatrnějším duchu a nic zásadního nepřinesla, mírný domácí outsider z ničeho nic udeřil ve 31. minutě.

Prosadit se totiž dokázal pětadvacetiletý belgický útočník Landry Dimata, jenž po skvělé práci Tannaneho ve středu hřiště a následné vynikající kolmici do volného prostoru v pádu vyzrál na brankáře Barkase a z bezprostřední blízkosti ho pohotově obstřelil. Stejný hráč navýšil náskok svého týmu krátce po změně stran. Již svůj osmý ligový gól této sezóny zaznamenal po hrubce v rozehrávce od Jensena a díky finální přihrávce unikajícího Mattssona nemohl minout zcela odkrytou branku.

FC se ale poté častěji dostávalo do hry a kýženého snížení se dočkalo zhruba čtvrthodiny po druhé obdržené brance. Naději na bodový zisk vykřesal nestárnoucí Bas Dost, který po ráně Van de Streeka z pravé strany a výborném zákroku gólmana Cillessena dopravil balón ze tří metrů doprostřed poloprázdné branky. Neuběhly ani další čtyři minuty a konečnou remízu zařídil Othman Boussaid nekompromisní střelou do bližšího spodního růžku z hranice brankového území.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele