základní část, 31. kolo
07.05.2023 12:15 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Václav Černý (© AFP)

Skvělý Vlapův přímák prolomil čekání na gól a veze z Emmenu tři body

Twente potvrdilo roli favorita a díky zlepšenému výkonu v druhém poločase veze z nedalekého Emmenu tři body. Výsledek 0:3 a výhru hostů zajistil dvěma góly Michel Vlap, kterého jedním úspěšným zásahem doplnil český křídelník Václav Černý.

Emmen bojuje v lize o holé přežití, a tak nebylo překvapením, že v utkání převzal pasivnější roli, která hráče hostujícího celku ukolébala. Domácí se spoléhali na protiútoky, které však postrádaly kvalitu ve finální fázi a hosty táhl převážně aktivní Černý, jehož střely se ale nesetkaly s gólovým úspěchem.

Trenéru Jansovi se nelíbil prvopoločasový výkon jeho svěřenců v ofenzivě a odnesl to Misidjan, kterého nahradil typologicky zcela odlišný Van Wolfswinkel. Ani tato změna ale svěží vítr do útoku hostů nepřinesla a za Emmen naopak v 61. minutě nebezpečně zahrozil Živković, ale proti jeho střele dobře zasáhl brankář Unnerstall.

Dlouhé čekání na gól nakonec prolomil hostující středopolař Michel Vlap. Ten se suverénně postavil k exekuci volného přímého kopu z ideální pozice před pokutovým územím a parádní trefou do levého horního rohu brány otevřel v 70. minutě skóre zápasu.

Na další branku čekal přeplněný hostující kotel už jen pět minut. Opět v tom měl prsty Vlap, který našel na hranici šestnáctky Černého, který si navedl míč na levačku a s přispěním bránícího El Messaoudiho přidal druhý gól hostů.

Emmen otevřel hru a málem se mu to vyplatilo v 82. minutě, kdy dělovku po odraženém míči vyslal Dirksen, ale trefil jen břevno. Na druhé straně nevyužil velkou šanci Černý, jehož střela byla zblokována, ani dorážející Ugalde, kterého vychytal Van der Hart.

Třetí vítěznou tečku za utkáním tak nakonec přidal v nastaveném čase neefektivnější a nejlepší hráč zápasu Michel Vlap. Na hranici pokutového území si na malém prostoru vyměnil míč s Cleonisem a prudkou střelou rozhodl o jasném vítězství Twente.

Autor: Martin Jedlička / nos.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele