základní část, 31. kolo
06.05.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Dušan Tadič (© AFP)

Ajaxu se vzdaluje postup do Ligy mistrů, v duelu s Alkmaarem se hrálo bez branek

Ajax nedokázal reagovat adekvátně na vítězství druhého PSV na půdě Sparty, doma se svým sousedem z tabulky z Alkmaaru uhrál pouze bezgólovou plichtu a na pozici vicemistra, která zaručuje účast v Lize mistrů pro příští ročník, ztrácí už pět bodů. Hosté naopak dál živí naději na uzmutí třetího místa, a tedy na příležitost postoupit místo Konferenční do Evropské ligy.

Snaha se oběma týmům rozhodně upřít nedá, co se týče nalezení cesty za vstřeleným gólem. Jako první se ozvali hosté, a to v 17. minutě, nicméně Reijnders z blízkosti po dlouhé přihrávce Sugawary gólmana Rulliho nepřekonal. O pár chvil později se naopak na druhé straně třásla branková konstrukce, napálil ji svou pravačkou z vápna Bergwijn.

Závěrečné pasáže prvního poločasu následně lépe vyšly domácím. Brobbey však ve 35. minutě na zadní tyči nedosáhl na míč hlavou ideálně, jakmile ho pobídl obloučkem Tadič. A ve 42. minutě Ajax zahodil asi největší možnost první půle, to když brankář Ryan zlikvidoval střelu Brobbeyho, balón byl každopádně vyražený pouze k nohám Bergwijna, ten ale dorážku nasměroval jenom do břevna.

Druhé dějství již následně nebylo tak divoké jako to první, lépe řečeno šance na řadu nepřicházely s tak velkou pravidelností. Zřejmě nejblíže změně skóre byl v 74. minutě Lahdo, který si navedl míč z levé strany blíže do středu na hranici šestnáctky, jeho zakončení ovšem, smolně pro něj, doputovalo po zemi pouze do bližší tyče Rulliho branky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele