základní část, 3. kolo
28.08.2021 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta na půdě Go Ahead Eagles neuspěla, nováček Eredivisie získal své první body

Tahle výhra byla pro Go Ahead Eagles prvním zdárným výsledkem v rámci nového ročníku Eredivisie po porážkách s Heerenveenem a Feyenoordem. Nováček nejvyšší soutěže zaznamenal také své dva premiérové přesné zásahy, kterými skolil před vlastními fanoušky Spartu. Ta má po třech odehraných kolech na svém kontě pouze jeden získaný bod.

Kdo ví, jakým směrem by se nakonec utkání upínalo, kdyby Sparta nespálila obrovskou možnost hned ze 4. minuty utkání. Dobře na levé straně zapracoval van Crooij, který prudkou přihrávkou pobídl u bližší tyčky Emeghu, ten každopádně z blízkosti orazítkoval brankovou konstrukci, a z následné dorážky neuspěl ani jeho spoluhráč Mijnans. Naopak domácí o pár chvil později gólově udeřili, a tohle neproměnění šance tak tvrdě ztrestali.

Stoper Heylen byl v 5. minutě v souboji o míč později než útočící Lidberg a sudí van der Laan nařídil nekompromisně pokutový kop. Penalty se jakožto exekutor chopil Bakker, jenž v koncovce nezaváhal. Hosté nedokázali na nepříjemný stav reagovat, v 53. minutě navíc museli skousávat červenou kartu, protože vůči Brouwersovi si ve skluzu surově počínal Pinto, a celek z Deventeru dokázal přesilovku využít pojištěním svého náskoku, to když centr Lucassena zprava přesměroval hlavou do brankové sítě Botos v 60. minutě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2,72-3,18-2,76. Je uplně jedno odkud to opsal, duležité je , že favorit neprohrál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele