základní část, 1. kolo
15.08.2021 14:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Utrecht na úvod nového ročníku uzemnil Spartu čtyřmi brankami

Utrecht vstoupil do nové sezóny rozhodně tou správnou nohou. Doma neměl jakožto favorit střetnutí větší potáže s rotterdamskou Spartou, které zasadil dohromady čtyři branky. O tu první, rozhodující, se postaral zkraje prvního poločasu Adam Maher, po obrátce se postupně zapsali na střeleckou listinu Mark van der Maarel, Anastasios Douvikas a z penalty Simon Gustafson.

Uběhly jen dvě minuty a domácí se dočkali prvního přesného zásahu. Těsně za pokutovým územím hasil požár na poslední chvíli bránící Heylen, který srazil k zemi podnikajícího Adriána Dalmaua, sudí van den Kerkhof nařídil přímý volný kop, k němu se postavil Maher, a ten zamířil nekompromisně do šibenice. I nadále působil Utrecht nebezpečnějším dojmem, ve 31. a 33. minutě mohl jeho náskok navyšovat Kerk, avšak ani v jednom z případů v koncovce neuspěl.

Hosté tak živili v průběhu druhé půle jakousi naději na úspěch, jenže ke kontaktnímu gólu se zkrátka nepropracovali. Jejich rival nakonec skóroval ještě třikrát, nejprve v 65. minutě zásluhou van der Maarela, jenž zužitkoval pas z levé strany od Timbera. V 75. minutě se dokázal z blízkosti hravě prosadit Douvikas, přičemž ještě v nastavení proměnil pokutový kop, nařízený za nedovolenou hru rukou Vriendse, jenž zastavil ve skluzu zakončení Mokona ve vlastní šestnáctce, Gustafson, a to účelně do protipohybu gólmana Okoyeho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele