12. kolo
02.11.2019 19:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

PSV opět nevyhrálo, z Rotterdamu si odváží jen bod

PSV nedokázalo přerušit svou mizérii ani na půdě rotterdamské Sparty a vzhledem k průběhu může být rádo, že vybojovalo alespoň bod za nerozhodný výsledek 2:2. Domácí totiž hned dvakrát vedli, eindhovenský rival dokázal znovu srovnat krok až v nastaveném čase. Hosté proto nevyhráli počtvrté za sebou, nicméně českého fanouška může alespoň těšit, že se vůbec poprvé v tomto soutěžním ročníku prosadil teprve dvacetiletý záložník Michal Sadílek.

Svěřenci trenéra Marka van Bommela zůstávají v tabulce Eredivisie na třetí pozici se čtyřiadvaceti body a na druhý Alkmaar mají manko dvou bodů, za vedoucím Ajaxem zaostávají o propastných osm bodů. Po nedělních dohrávkách je navíc může přeskočit i konkurenční Vitesse Arnhem. Domácí výběr po dvou předchozích prohrách konečně uspěl, se šestnácti body mu patří devátá pozice.

Sparta začala velmi aktivně a hned v 9. minutě mohl otevřít skóre sobotního utkání Ragnar Ache, jenomže po centru z křídla mířil ze středu pokutového území jen do pravé tyče. Krátce po odehrané čtvrthodině obdržel na opačné straně zpětnou přihrávku z pravé strany Bruma a ranou z voleje olízl břevno. Rotterdamský klub se dostal do překvapivého vedení ve 28. minutě po nahrávce od Abelse a razantní střele Smeetse.

Brankář Zoet předvedl výtečný zákrok a míč vyrazil před sebe, ovšem dorážející Ache stál ve správnou chvíli na správném místě a před prázdnou brankou nezaváhal. Pak se až do konce první části nic zásadního nestalo, Sadílkova chvíle přišla zhruba deset minut po přestávce. Po krásné patičce od Brumy byla na poslední chvíli zablokována přízemní střela Doana, avšak balón se odrazil právě k dobře postavenému Sadílkovi a ten levačkou zavěsil pod břevno.

Neuběhly ani dvě minuty a Sparta si vzala zpět ztracené vedení. Po geniální nahrávce od Acheho se zjevil na levé straně Mohamed Rayhi a z mírného úhlu zamířil přesně k bližší tyči. Ve zbývajícím průběhu vytvořili hosté obrovský tlak, zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem vyslal hezký oblouček Bruma a míč se odrazil od horního okraje břevna do zámezí. Když už se zdálo, že domácí hubený náskok přeci jen udrží, tak v první minutě nastavení udeřil Cody Gakpo, jenž po přihrávce Dumfriese prostřelil ze sedmi metrů gólmana Harushe.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele