21. kolo
01.02.2020 19:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Twente doma zabralo a Spartu přehrálo o dvě branky

Fotbalisté Twente po dlouhé době přerušili svou sérii bez vítězství a tentokráte díky skvělému závěru zápasu zdolali konkurenční Spartu po výsledku 2:0. Celek z Enschede tak v nejvyšší nizozemské soutěži vyhrál poprvé po osmi kolech a oddálil se příčkám znamenající pád o patro níže. Momentálně se v tabulce Eredivisie nachází na dvanácté pozici se čtyřiadvaceti body a dotáhl se právě na rotterdamského rivala, který je jedenáctý díky lepšímu skóre.

FC v novém roce ještě neprohrálo, po dvou úvodních remízách sehrálo se Spartou nesmírně vyrovnaný duel a rozdílovou trefu vsítilo až necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem. Svému soupeři navíc oplatilo podzimní prohru v poměru 1:2. Úvodní poločas nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní, celkově byly k vidění jen tři střely mezi tři tyče a ani jeden z týmů neměl výraznou územní převahu.

Více jak šestadvacet tisíc fanoušků se v prvním dějství dočkalo mnoho nepřesností na obou stranách, vyložených možností se vskutku urodilo poskrovnu. K prvnímu zajímavějšímu momentu došlo po necelé čtvrthodině hry, kdy si obránce Troupée naběhl na výtečný centr z křídla, ovšem poté nedokázal usměrnit svůj přízemní pokus mezi tři tyče. Domácí se znovu ozvali ve 45. minutě zásluhou slovinského kanonýra Vukčiče.

Sedmadvacetiletý záložník obdržel přesně načasovanou kolmici do volného prostoru a tvrdě vystřelil, jenomže mířil pouze doprostřed branky a nechal vyniknout připraveného gólmana Harushe. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce a dlouho to vypadalo, že žádná branka nepadne. Nicméně mírný favorit sobotního střetnutí se z ničeho nic dostal do vedení v 80. minutě, vůbec poprvé v tomto ročníku Eredivisie skóroval Peet Bijen.

Ten se po rohovém kopu od Aitora Cantalapiedry prodral k hlavičce z bezprostřední blízkosti a balón bez potíží usměrnil do levého spodního rohu. Hosté si ještě více zkomplikovali situaci o sedm minut později. Mohamed Rayhi se dopustil zbytečného nedovoleného zákroku v blízkosti půlící čáry a rozhodčí Kamphuis mu po udělení druhé žluté karty logicky ukázal i kartu červenou. Domácí pojistili svůj náskok v poslední minutě základní hrací doby, Noa Lang totiž zužitkoval chytré přihrávky od Meniga a z osmi metrů zavěsil k levé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já bych dal kurz opačně.

Reagovat
smazaný uživatel

Měli pravdu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele