15. kolo
01.12.2019 16:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Alkmaar přehrál Venlo a udržel šestibodovou ztrátu na vedoucí Ajax

Alkmaar po nervydrásajícím čtvrtečním utkání Evropské ligy se srbským Partizanem, kdy zachraňoval remízu 2:2 až v samém závěru a nakonec postoupil do další fáze, nepředvedl nijak kvalitní výkon proti outsiderovi z Venla a udolal ho nejtěsnějším poměrem 1:0. I přesto se udržel na druhém místě s pětatřiceti body a na vedoucí Ajax stále ztrácí bodů šest, v Eredivisii nyní natáhl svou šňůru bez inkasované branky na solidních 477 minut.

Na domácích se znatelně podepsala únava z posledního souboje a na jejich výkonu to bylo znát, nicméně hubený náskok přeci jen udrželi až do závěrečného hvizdu. VVV se za svůj výkon rozhodně stydět nemuselo, na druhou stranu bodově nenavázalo na minulou překvapivou výhru s Twente (2:1) a v tabulce zůstává na šestnácté barážové příčce s dvanácti body. První větší možnost nedělního utkání se zrodila krátce po deseti odehraných minutách.

S fantastickým zákrokem se musel vytáhnout gólman Venla Kirschbaum, který dokázal zlikvidovat tvrdou ránu Stengse ze středu pokutového území. AZ se v dalším průběhu snažilo tlačit, ale do vyložené možnosti se ne a ne dostat. Teprve v 39. minutě se do ní probojoval Jukinari Sugawaraa a hned vsítil jediný gól zápasu. Japonský obránce si po výtečně načasované nahrávce od Svenssona dobře zpracoval míč a pak vypálil z hranice šestnáctky.

Jeho přízemní střela poté zaplachtila k levé tyči a Kirschbaum se v tomto případě natahoval marně. Ihned po výměně stran mohl pojistit náskok favorita aktivní Stengs, jenomže na poslední chvíli byl ve stoprocentní příležitosti zablokován. V 50. minutě předvedl krásnou individuální akci Idrissi a zkusil štěstí z okraje pokutového území, nicméně Kirschbaum jeho úmysl přečetl a perfektním zásahem další změnu skóre nepřipustil.

Přesně o dvacet minut později mohli z ničeho nic udeřit hosté, avšak dalekonosnou ránu Van Ooijena zneškodnil pozorný brankář Bizot. V závěrečných deseti minutách nejprve selhal v jasné možností Wijndal, jehož naprosto famózním způsobem vychytal hostující strážce branky, poté ve třetí nastavené minutě neuspěl na opačné straně Soriano. Třicetiletý italský útočník mohl zařídit senzační vyrovnání, ovšem z deseti metrů pálil těsně nad břevno.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele