základní část, 10. kolo
27.10.2018 19:45 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

BV De Graafschap - SBV Excelsior 4:1

De Graafschap dokázal odčinit předchozí dvě prohry s Heerenveenem i Sittardem a tentokráte v domácím prostředí přehrál rotterdamský Excelsior, především po skvělém taktickém výkonu dominoval v poměru 4:1. V této ligové sezóně zvítězil potřetí a opustil sestupovou zónu, konkrétně je na patnácté pozici s deseti body o bod před šestnáctým Emmenem. SBV naopak nenavázal na překvapivou výhru s Arnhemem (2:0), a proto klesl na desátou příčku.

Přitom do rychlého vedení se mohli dostat hosté. Ani ne po třech odehraných minutách vypálil z přímého volného kopu ze střední distance Koolwijk a jeho rána se zastavila na břevně. Celek z Doetinchemu zničehonic udeřil ve 25. minutě. Na krásnou kolmici za obranu si naběhl Olijve, postupoval sám po pravé straně a pak předložil lahůdku Darylu van Mieghemovi, jenž s přehledem zamířil doprostřed branky.

Stejný hráč mohl v sobotním střetnutí skórovat za další tři minuty, jenomže po křížné přihrávce od Fabiana Serrarense netrefil míč ve skluzu o centimetry. Hosté dokázali vyrovnat ve 38. minutě. Elías Már Ómarsson ustál souboj s bránícím protihráčem a dostal se do pokutového území, svou akci zakončil rychlou přízemní střelou k levé konstrukci. BV rozhodl o svém vítězství během deseti minut ve druhém poločase.

Domácím vrátil vedení Furdjel Narsingh v 50. minutě. Ten si z pravého křídla navedl míč blíže do středu a tvrdě vypálil mezi dvěma protihráči, jeho pokus zapadl kolem překvapeného brankáře Damena k bližší tyči. Za dalších pět minut na něj navázal Youssef El Jebli. Zkušený třicetiletý záložník si seběhl do předbrankového prostoru na parádní pas od Narsingha a prudkou hlavičkou zamířil k levé konstrukci, Damen se natahoval marně.

Excelsior si ještě více zkomplikoval situaci v 66. minutě, kdy po zákroku na Serrarense uviděl druhou žlutou kartu obránce Mattheij a předčasně tak zamířil do sprch. De Graafschap přidal definitivní pojistku za další čtyři minuty. Po střele van Mieghema z ostrého úhlu a zákroku Damena se u zadní tyče zjevil Serrarens a hlavou i díky teči rozvlnil síť. V samém závěru trefil spojnici El Jebli a tyčku zase Straalman, výsledek se neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele