základní část, 27. kolo
30.03.2019 19:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

De Graafschap lituje neproměněných šancí, favorizovanému Heracles podlehl 1:2

De Graafschap nedokázal navázat na dobou formu z poslední doby před vlastními fanoušky a silnému Heracles podlehl nejtěsnějším poměrem 1:2. Přitom do zápasu vstoupil skvěle a už po čtvrthodině hry vedl, ovšem Almelo otočilo vývoj během necelých pěti minut ve druhém poločase. BV tak prozatím zůstává v tabulce na šestnácté pozici s pětadvaceti body o bod za patnáctým Excelsiorem, hosté se posunuli na pátou příčku s dvaačtyřiceti body.

Celek z Doetinchemu zužitkoval první nebezpečnější akci sobotního duelu v 16. minutě, kdy si Charlison Benschop naběhl na parádní přihrávku do běhu od El Jebliho a pak z deseti metrů krásně nasměroval míč k levé tyči. Za další tři minuty mohl stejný hráč dostat svůj výběr do dvoubrankového vedení, nicméně jeho razantní projektil dokázal fantastickým způsobem vyškrábnout na rohový kop připravený brankář Blaswich.

V následujícím průběhu tempo hry přeci jen lehce opadlo a další příležitost se urodila zhruba pět minut před přestávkou. Centr Narsingha propadl přes Benschopa k rozběhnutému El Jeblimu, který se prudce opřel do balónu a k jeho smůle orazítkoval horní tyčku. Nejprve se ve druhém dějství obrázek hry příliš nezměnil a po necelé hodině hry se chvěla branková konstrukce podruhé, tentokráte totiž skončila technická střela Burgzorga na pravé tyči.

Hosté skvěle prorazili v 66. minutě a trochu nezaslouženě vyrovnali. Po přímém volném kopu z levé strany se míč odrazil přímo na kopačku kanonýra Brandleyho Kuwase a následná rána z voleje ze čtrnácti metrů zapadla přesně pod břevno, gólman Bertrams se za míčem nestačil ani ohlédnout. Heracles od tohoto okamžiku výrazně přidalo v ofenzívě a rozhodujícího zásahu se dočkalo za další čtyři minuty díky trefě Lerina Duarteho.

Osmadvacetiletý záložník hostujícího klubu si zpracoval balón elegantně na prsa a pak zkusil štěstí ze třiceti metrů. Jeho parádní bomba do vzdálenější šibenice určitě bude kandidovat na gól roku, Bertrams se jen bezmocně proletěl vzduchem. Otřesený De Graafschap se na žádný velký odpor nezmohl a v nastaveném čase dokonce mohl inkasovat potřetí, avšak střídající Breukers zakončil svůj samostatný únik jen střelou do boční sítě.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele