základní část, 20. kolo
28.01.2018 16:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Willem II - AZ Alkmaar 0:2

Třetí Alkmaar využil nedělního zaváhání Ajaxu, v posledním zápase dvacátého kola porazil venku Willem II a stáhl manko na druhou příčku na rozdíl tří bodů. Domácím se absolutně nevydařil začátek utkání a na dva rychle inkasované góly nedokázali žádnými dostupnými prostředky zareagovat. I nadále je tak dělí od barážových pozic jen jeden bod.

Na podzim tilburgský klub vzdoroval svému soupeři určitě o něco lépe. Tentokráte s ním totiž padl o dvě branky a navíc sám žádnou nevstřelil. AZ potřeboval napravit minulou remízu na půdě Utrechtu, protože ta jej zase více vzdálila od Ajaxu, a už od začátku za svým cílem směřoval. Do první čtvrthodiny se trefili Mats Seuntjes a Alireza Jahanbachš.

Už v 6. minutě došlo na první rozhodující moment tohoto utkání. Jahanbachš ve správný moment uvolnil Seuntjese svou přesnou kolmicí za protivníkovu obranu, která u rozhodčích marně reklamovala ofsajdové postavení, následoval krátký únik do pokutového území a pak přesná střela pod vyběhnuvšího brankáře Branderhorsta.

A ve 14. minutě hosté svůj náskok, který jim až do konce utkání vydržel, navýšili. Po zapískaném faulu u středové čáry rozehráli akci překvapivě rychle, Idrissi pak sklepl míč rozeběhnutému Jahanbachšovi, jenž poté z vápna přesně zamířil. Ve 25. minutě mohl znovu zaúřadovat Jahanbachš, proti jeho pokusu ale se štěstím zasáhl Branderhorst.

Willem II mohl odpovědět zhruba po půlhodině hry. Zpoza vápna se z halfvoleje opřel tvrdě do balónu Ogbeche a po jeho ráně, končící těsně mimo, se hostující gólman Bizot jen mohl ohlédnout. O chvilku později naopak mohl Alkmaar dostat do zcela pohodlného vedení Idrissi, jenže z blízkosti opravdu trestuhodně přestřelil bránu.

Domácí ani po přestávce nezvýšili svou úroveň hry natolik, aby byli blízko nějakému zvratu v utkání. Snad jen Azzaoui v 67. minutě mohl aspoň snížit, jenže ze slušné pozice pálil z první pouze mimo. Naopak Alkmaar byl i nadále nebezpečnější, nicméně Wuytense v 56. minutě a Ouwejana v 85. minutě vychytal bravurně Branderhorst.

Svůj debut v nejvyšší nizozemské soutěži si mimochodem odbyl Ondřej Mihálik, který teprve nedávno přestoupil do Alkmaaru z Jablonce. Na hřiště vběhl v 78. minutě za Idrissiho a pomohl v závěrečných minutách dotáhnout vítězství svého týmu až do konce. Kouč John van den Brom s českým útočníkem do budoucna evidentně počítá.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele