základní část, 1. kolo
12.08.2017 18:30 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - Sparta Rotterdam 3:0

Fotbalisté Venla zvládli na jedničku vstup do nováčkovské sezóny a v domácím prostředí si bez větších potíží poradili s loňským nováčkem ze Sparty Rotterdam po výsledku 3:0. O svém vítězství rozhodli koncem prvního a začátkem druhého poločasu, výhru pojistili v nastaveném čase. Hosté navíc dohrávali sobotní duel v deseti, když byl vyloučen Chabot. Zajímavostí je, že se jednalo o jediné dvě žluté karty v celém utkání.

Do první větší příležitosti se probojovala Sparta po deseti odehraných minutách. Po rohovém kopu zpracoval Alhaft míč zády pro Sanusiho, jehož dělovka z hranice pokutového území minula pravou tyčku o několik decimetrů. Za dalších deset minut byl rotterdamský výběr ještě blíže ke skórování. Po nadýchaném centru Floranuse z pravé strany hlavičkoval Volaš z deseti metrů a orazítkoval břevno, brankář Unnerstall se pouze ohlédl.

Domácí se dostali do vedení ze své první vážnější příležitosti ve 44. minutě, kdy se prosadil Clint Leemans. Ten po nahrávce Tarika Tissoudaliho napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a jeho přízemní ránu lehkovážně propustil do sítě gólman Kortsmit, který si tento moment určitě za rámeček nedá. Dvě minuty po změně stran napálil domácí Dekker z pravé strany tyč, poté dorážející Vito van Crooij taktéž rozezvonil brankovou konstrukci.

Neuběhla ani minuta a VVV vedlo o dvě branky. Kortsmit nejprve vyrazil tvrdou ránu před sebe, po následném krkolomném centru van Crooije si Tissoudali efektivně zpracoval balón na prsa a ze sedmi metrů s pomocí bližší tyče pokořil bezmocného Kortsmita. V 65. minutě mohl vykřesat naději Sparty na bodový zisk aktivní Sanusi, jenže jeho kroucený pokus nakonec letěl těsně vedle levé tyče.

V 83. minutě byl předčasně poslán do sprch Chabot, jenž za zastavení slibně se rozvíjející akce obdržel od rozhodčího druhou žlutou kartu, tu první dostal krátce po odehrané čtvrthodině. Venlo ještě dokázalo početní výhodu zužitkovat, ve druhé nastavené minutě se prosadil van Crooij. Tentokráte v brejku dva na jednoho zpracoval nahrávku od Thyho a vzápětí chladnokrevným lobem přehodil vyběhnuvšího Kortsmita.

Autor: Viktor Sandev / vvv-venlo.nl, sparta-rotterdam.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele