základní část, 14. kolo
03.12.2017 12:30 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - AZ Alkmaar 0:2

Fotbalisté Alkmaaru potvrdili úlohu favorita na půdě nováčka z Venla a po výhře 2:0 se posunuli na druhé místo tabulky s jednatřiceti body o dva před třetí Ajax. V nejvyšší nizozemské soutěži navíc zvítězili pošesté v řadě a nacházejí se tak ve výtečné formě. Jejich nedělní vítězství se však nerodilo vůbec snadno, hosté vsítili obě dvě své branky až v závěrečné dvacetiminutovce. VVV je třinácté s patnácti body.

Do první větší možnosti se dostali domácí po osmi minutách hry, kdy se Thy po přihrávce od van Bruggen řítil zcela sám na brankáře Bizota, ovšem tvrdou střelou vyprášil pouze jeho rukavice. Zhruba po dvaceti minutách vypálil z voleje velmi nebezpečně Vito van Crooij a jeho pokus minul pravou tyč jen o několik decimetrů. Ihned na to spálilo Venlo svou největší šanci celého utkání a znovu se v ní ocitl aktivní Thy.

Ten si naběhl na přihrávku za obranu od Leemanse a z mírného úhlu orazítkoval tyč. Ve 30. minutě se premiérově ozval AZ, po kolmici od Koopmeinerse se před gólmanem Delanem van Crooyem ocitl osamocený kapitán Weghorst a zblízka ho nedokázal propálit. Ještě do poločasu předvedl Koopmeiners další výtečnou nahrávku a z ostrého úhlu to zkusil nabíhající Ouwejan, jenž přeci jen minul vzdálenější konstrukci.

Ve druhém poločase měl územní převahu Alkmaar a dostal se také do více gólových možností. Po hodině hry si Jahanbakhsh navedl balón na pravačku a těsně před pokutovým územím vystřelil, jeho pokus lízl levou tyčku a skončil v zámezí. Rozhodující moment byl k vidění v 73. minutě. Po rohovém kopu Jahanbakhshe z pravé strany hlavičkoval u přední tyče Ralf Seuntjens a nešťastně rozvlnil vlastní síť, van Crooy neměl šanci zasáhnout.

O sedm minut později mohl vyrovnat střídající Opoku, když po necelé minutě strávené na hřišti nedosáhl na balón po centru Leemanse jen o centimetry. Hosté pojistili svůj náskok za další čtyři minuty. Mats Seuntjens vymyslel krásný zpětný centr téměř od brankové čáry a z dvaceti metrů se opřel do balónu rozběhnutý Pantelis Hatzidiakos, který z první po zemi trefil dolní levý horní roh. Venlo na tento úder již žádnou odpověď nenašlo.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, vvv-venlo.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele