základní část, 7. kolo
01.10.2017 16:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Sparta Rotterdam - Roda JC 1:2

Konečně se Roda dočkala. Od začátku sezóny se jí nedařilo získat byť jediný bod a nacházela se na posledním místě tabulky. Teď jí však vítězství na půdě rotterdamské Sparty dopomohlo předskočit alespoň Willem II. William Ndenge a Dani Schahin skórovali už do poločasu, na jejich trefu poté ve druhé půli zareagoval už jen Robert Mühren.

Domácí se po solidním vstupu do tohoto ročníku dostali do malinké krize, prohráli totiž už počtvrté v řadě a zůstali na šestnáctém místě. Alespoň se jim podařilo přerušit sérii bez vstřelené branky, na kterou až do tohoto utkání čekali celkem 420 minut. Právě mizérie v útoku je vlastně jejich hlavním faktorem současných neúspěchů.

Celek z Kerkrade tuhle vzpruhu už nutně potřeboval. Nemuselo by k ní však vůbec dojít, kdyby se Spartě podařilo ve 24. minutě načít gólový účet zápasu. Do výtečné střelecké pozice se v pokutovém území propracoval Sanusi, ale Rodu zachránil gólman Jurjus, který vytasil vůči tomuto pokusu fantastický zákrok.

Naopak hosté na druhé straně dvakrát udeřili v rychlém sledu. Nejprve Ndenge na bližší tyčce ve 29. minutě zužitkoval centr z rohového čtvrtkruhu od Auassara, a leč slabou, tak zároveň přesnou hlavičku poslal do šibenice. A pak po parádní kolmici Paulissena zakončil Schahin brejk díky umístěné střele za záda brankáře Kortsmita.

Pět minut před přestávkou se snažil snížit Mühren, avšak na Jurjuse ještě v tuhle chvíli nevyzrál. Dlouho Sparta působila bezradným dojmem, ovšem krev do žil jí vlil nakonec přece jenom právě Mühren, jenž v 78. minutě z blízkosti poslal dělovku pod břevno. V nastavení mohl Mühren dokonce srovnat, ale v tutovce selhal, a Jurjuse nepřekonal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele