základní část, 17. kolo
16.12.2017 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Heerenveen - NAC Breda 1:0

Po čtyřech kolech strádání, v nichž Heerenveen urval jen dva body, se mu konečně podařilo zabrat naplno. Breda, soupeřící o záchranu, která venku doteď neprohrála ve své polovině všech utkání, neskórovala vůbec poprvé po čtyřech zápasech, a právě tahle skutečnost rozhodla. Protože jeho soupeř se jednou prosadil díky Pellemu van Amersfoortovi.

Fríský celek vstoupil do utkání aktivně. Už v 7. minutě hlavičkoval po rohovém kopu nebezpečně Thorsby, jenž tlačil míč na vzdálenější tyčku, nicméně jeho střela narazila právě o brankovou konstrukci. V 18. minutě měl zase k dispozici standardku z velmi dobré pozice Schaars, jemuž se podařilo obstřelit zeď, avšak nakonec zamířil těsně nad bránu.

Po půlhodině hry zahrozili také hosté. Angeliňo z levé strany poslal dlouhou přihrávku do pokutového území, tam našel nabíhajícího si Vloeta, jenže ten svůj pokus neusměrnil dobře a trefil jen dobře postaveného stopera Höegha. Ve 34. minutě zahrozil na opačné straně Dumfries, ale z blízkosti ho perfektně vychytal brankář Birighitti.

Domácí byli i nadále lepším týmem a v závěru půle si vytvořili další tutovku. Dumfries předložil balón do šestnáctky, kde sice pod tlakem bráněný Veerman nedokázal nic kloudného vymyslet, avšak na pomoc přispěchal Vlap, který z hranice brankového území zakončil, avšak do bezpečí stačil na poslední chvíli odvrátit vracející se bek Sporkslede.

Byl to NAC, kdo po přestávce mohl skórovat, z poměrně velké vzdálenosti se snažil zacílit El Allouchi, ovšem pravačkou zamířil jen mimo. Heerenveen naopak poprvé a také naposledy udeřil v 55. minutě. El Allouchi zazmatkoval, namazal mizernou rozehrávkou van Amersfoortovi, jenž poté před Birighittim v koncovce nezaváhal.

Breda se ovšem nechtěla vzdát šance alespoň na vyrovnání. A především střídající Enevoldsen byl směrem dopředu hodně aktivní. V 60. minutě ještě pálil mimo, o šest minut později již zaměstnal gólmana Hahna, ale skórovat se mu nepodařilo. V 85. minutě ještě pálil hlavou Pablo Marí, avšak Hahn si v bráně celkem bez problémů poradil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele