základní část, 7. kolo
01.10.2017 14:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

SC Heerenveen - AFC Ajax 0:4

Po výtečném startu do sezóny spadli fotbalisté Heerenveenu poprvé tvrdě na zem. Potvrdili, že na Ajax se jim dlouhodobě vůbec nedaří, prohráli s ním už poosmé v řadě a navíc inkasovali celkem čtyřikrát. Amsterdamský celek přitom letos dokázal čtyři branky zaznamenat jen jednou, a to v pohárovém duelu na půdě Scheveningenu.

Až dosud zůstával fríský klub jako jediný z celého pelotonu Eredivisie neporažený, přitom skolit před vlastními fanoušky stihl už i PSV, a na svém kontě měl pět vítězství v řadě. Teď však vůbec nezvládl závěr první půle a prakticky celou druhou. Ajax napravil poslední nezdar s Vitesse a svému protivníkovi se v tabulce přiblížil na rozdíl jednoho bodu.

Utkání by se však mohlo upínat úplně jiným směrem, kdyby domácí proměnili svou obrovskou šanci po čtvrthodině hry. Konkrétně Ödegaard, jenž zachytil mizernou rozehrávku, řítil se sám na brankáře Onanu, jenže ten ho z blízkosti nadvakrát dokázal vychytat. Na druhé straně se snažil prosadit Ziyech, jeho střelu však zastavil gólman Hansen.

I nadále se bylo na co dívat, byť na první vstřelenou branku se stále čekalo. Jen o centimetry vedle pálil ve 31. minutě z přímého kopu Ziyech, Heerenveen následně zahrozil díky Pierieovi, jenž ale smolně pro něj zakončoval do tyčky. A branková konstrukce za zády Onany se třásla ještě jednou, z přímého kopu jí trefil Schaars.

Závěrečné minuty prvního poločasu daleko lépe vyšly hostům. Rozhodující gól si na své konto připsal David Neres, který si vyměnil balón s Huntelaarem, naběhl do šestnáctky a z blízkosti překonal Hansena. A ve 41. minutě vyhrál hlavičkový souboj Huntelaar, David Neres jeho asistenčního sklepnutí znovu využil a navýšil náskok Ajaxu.

Ne že by domácí po přestávce něco vzdávali, jenže vytvořit si tlak na soupeře nedokázali. A protože svých pár šancí neproměnili, udeřili v poslední čtvrthodince de Godenzonen. V 75. minutě proměnil pokutový kop Schöne, nařízený za Woudenbergovo držení Huntelaara ve vápně, a výhru pak po závaru v šestnáctce pojistil ještě Wöber.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele