základní část, 7. kolo
30.09.2017 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SBV Excelsior - VVV Venlo 0:2

Fotbalisté Venla pokračují ve svém snovém startu do nového ročníku Eredivisie po návrtu z druhé ligy, v sedmi odehraných duelech mají na kontě stále jen jednu porážku a nyní na půdě rotterdamského Excelsioru zvítězili letos potřetí v poměru 2:0. Díky tomu se v tabulce nacházejí na krásném šestém místě s dvanácti body a jsou v dobrém rozpoložení. Naopak SBV prohrál letos počtvrté a nenavázal tak na minulou senzační výhru v Alkmaaru (2:0).

V tabulce nejvyšší soutěže mu momentálně patří třináctá pozice se sedmi body a na rozdíl od svého sobotního protivníka nemůže být s dosavadním průběhem spokojen. Utkání se od samého začátku rozhodně neodehrávalo v ofenzivním duchu, oba celky zodpovědně bránily a čekaly na chybu soupeře. VVV měl od samého začátku mírně navrch a i přes horší držení míče si vypracoval hned deset střeleckých pokusů, zatímco Excelsior pouze tři.

Do první větší příležitosti se dostal krátce po dvaceti minutách hry, kdy na pravé straně odvedl dobrou práci Thy a vzápětí odcentroval před bránu. Tam si naběhl Nwakali a jeho akrobatické zakončení minulo domácí branku jen o několik decimetrů. Venlo přeci jen otevřelo skóre ve 32. minutě, kdy využil obrovského nedorozumění domácí defenzívy s brankářem Kristinssonem dvaadvacetiletý záložník Clint Leemans.

Ten převzal nepovedenou přízemní nahrávku strážce SBV, obelstil padajícího obránce a pak před hranicí pokutového území vymyslel fantastický lob, jenž zapadl přímo pod horní tyčku - 0:1. V dalších minutách se Excelsior snažil vyrovnat, jenomže měl problémy s přesností a vůbec mu nefungovala finální fáze. Naopak jeho odpor byl definitivně zlomen zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, hostům dodal klid Ralf Seuntjens.

Po pasu Posta prodloužil jeden z branících hráčů balón na zadní tyč, kde se ocitl právě osamocený Seuntjens a z hranice brankového území překonal bezmocného Kristinssona. SBV nedokázal překonat křeč až do samého závěru a nezmohl se tak ani na snížení. Po reprezentační přestávce se pokusí napravit tohoto zaváhání v Den Haagu, Venlo narazí na dosavadní vedoucí celek z PSV Eindhoven.

Autor: Viktor Sandev / sbvexcelsior.nl, vvv-venlo.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele