základní část, 15. kolo
09.12.2017 19:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

SBV Excelsior - PEC Zwolle 1:2

Zwolle stále pokračuje svou pohádkovou jízdou nejvyšší nizozemskou soutěží a tentokráte si domů odvezlo všechny tři body po vítězství 2:1 na půdě rotterdamského Excelsioru. Domácí sice šli krátce po přestávce do vedení, ale PEC okamžitě odpověděl a vítěznou branku vsítil v 65. minutě. V tabulce mu patří velmi solidní čtvrtá pozice s devětadvaceti body a na pátý Feyenoord má náskok čtyř bodů. SBV je po čtvrté porážce v řadě jedenácté se sedmnácti body.

V úvodním dějství byla k vidění opatrná hra z obou stran, více ze hry přeci jen měli hosté. Ti se do první vážnější příležitosti dostali sedm minut před přestávkou. Po nádherné kolmici za obranu vstřelil z deseti metrů Mokhtar, nicméně brankář Zwarthoed předvedl fantastický zákrok jednoruč a balón odvrátil na rohový kop. Domácí se dostali do vedení tři minuty po změně stran, kdy byl nařízen pokutový kop.

K němu se postavil Mike van Duinen, gólmana Boera poslal na opačnou stranu a tvrdou razantní střelou chladnokrevně zamířil do pravé části. Neuběhlo však ani šedesát sekund a na stadionu Woudestein bylo vyrovnáno. Mustafa Saymak si naběhl na střílenou přihrávku od Thomase a v předbrankovém prostoru zblízka ze dvou metrů bez potíží rozvlnil síť. Excelsior si mohl vzít zpět své vedení po necelé odehrané hodině.

Po zpětné nahrávce na hranici brankového území se ve stoprocentní příležitosti ocitl El Azzouzi, jenomže proti jeho tvrdé ráně brilantně zasahoval Boer. Rozhodující okamžik nastal po dvaceti minutách ve druhém dějství. K přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů se odhodlal Younes Namli a kopnul ho vskutku fantasticky. Po hezkém obstřelení zdi se trefil přesně do pravého horního rohu a Zwarthoed byl naprosto bez šance na úspěch.

Domácí si výrazně zkomplikovali situaci v 83. minutě, kdy byl během necelých dvaceti minut vyloučen po dvou žlutých kartách útočník Stanley Elbers. I přesto mohl SBV přeci jen získat alespoň bod. Ve třetí minutě nastavení byl blízko ke své druhé brance v sobotním klání van Duinen, jenž po skvělé zpětné přihrávce od brankové čáry vypálil z voleje ze šesti metrů. Míč se nakonec odrazil od vnitřního okraje levé konstrukce zpět do pole.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele