základní část, 17. kolo
17.12.2017 16:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SBV Excelsior - FC Groningen 2:0

Excelsior dokázal přerušit svou pětizápasovou šňůru bez bodového zisku a tentokráte v domácím prostředí přehrál konkurenční Groningen po výsledku 2:0. V nedělní dohrávce 17. kola skóroval v úvodu zápasu a pojistku přidal necelých deset minut před koncem. V tabulce Eredivisie se nachází na jedenáctém místě s dvaceti body. Hosté naopak poprvé po třech duelech prohráli a jsou třináctí se sedmnácti body.

Rotterdamský celek zužitkoval hned svou první větší příležitost již v 8. minutě. Po přímém volném kopu Faika z pravého křídla se ocitl před hranicí brankového území Milan Massop a hlavou s pomocí břevna dopravil balón za brankovou čáru. FC mohl vyrovnat po necelých dvaceti minutách, když se Warmerdam krásně uvolnil na pravé straně pokutového území, jenže poté z hodně ostrého úhlu zamířil šajtlí vedle vzdálenější konstrukce.

Ve 22. minutě po přistrčení od Warmerdama předložil Absalem míč pro Veldwijka, který z první ze sedmi metrů orazítkoval pravou tyč. Po necelé půl hodině vybojoval Drost balón ve středu hřiště a poté napřáhl z více jak třiceti metrů, proti jeho ráně se musel se skvělým zákrokem vytáhnout gólman Zwarthoed. Ve 35. minutě se po delší době ozvali také domácí, konkrétně pětadvacetiletý útočník Stanley Elbers.

Brankář Padt vyběhl nejistě ze své branky a Elbers si toho všiml, nicméně pokus o lob zablokoval na poslední chvíli vracející se te Wierik.V dalším průběhu se po vyložených šancích slehla zem. SBV se nikam netlačil a naopak Groningen se nemohl dostat k zakončení kvůli skvělé defenzívě soupeře. Definitivně rozhodnuto bylo v 83. minutě, náskok Excelsioru pojistil již zmiňovaný Elbers.

Po rychlém protiútoku přihrával van Duinen z levé strany do předbrankového prostoru a tam si naběhl právě Elbers, jenž dokázal procedit balon mezi rukou a tělem Padta. V předposlední minutě si Memiševič neporozuměl se střídajícím Kanem a toho se snažil využit van Duinen, jehož střelu z patnácti metrů vytěsnil Padt brilantně jednoruč nad horní tyčku. Groningen v posledním kole tohoto roku přivítá Spartu, Excelsior se utká s Twente.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele